in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

A gyaloglás fiatalít! 

A gyaloglás fiatalít! Mennyi az ideális lépésszám?

A gyaloglás számos egészségügyi előnnyel járhat minden korosztály és fittségi szinttel rendelkező ember számára. Segíthet megelőzni bizonyos betegségeket, és akár meg is hosszabbíthatja az életet.

A gyaloglás mellett szól még, hogy ingyenes, és könnyen beilleszthető a napi rutinba. Megkezdéséhez mindössze egy jó minőségű cipőre van szükség, és persze némi elszántságra, akaraterőre. Nem árt, ha szerzünk hozzá egy társat – így motiváltabbak maradhatunk hosszú távon. Íme a tempós gyaloglás legnagyobb előnyei.

Kalóriát éget

A gyaloglás segíthet a kalóriaégetésben. A kalóriák elégetése pedig segíthet a testsúly megtartásában vagy a fogyásban. Ennyire egyszerű. A tényleges kalóriaégetésed több tényezőtől függ, többek között a gyaloglási sebességtől, a megtett távolságtól, a terepviszonyoktól (több kalóriát égetsz el, ha felfelé mész, mint sík terepen) és a testsúlyodtól

x Promóció

Erősíti a szívet

A napi legalább 30 perces gyaloglás naponta, heti öt napon keresztül körülbelül 19 százalékkal csökkentheti a szívkoszorúér-betegség kockázatát.

Segíthet csökkenteni a vércukorszintet

Egy rövid séta étkezés után segíthet csökkenteni a vércukorszintedet. Egy kisebb tanulmány szerint napi háromszor 15 perces séta (reggeli, ebéd és vacsora után) jobban javította a vércukorszintet, mint egy 45 perces séta a nap egy másik időpontjában. Fontold hát meg, hogy az étkezés utáni sétát rendszeres részévé tedd a napodnak.

Fokozza az immunrendszer működését

A séta csökkentheti a megfázás vagy az influenza kialakulásának kockázatát. Egy tanulmány 1000 felnőttet követett nyomon az influenzaszezonban. Azoknak, akik napi 30-45 percet sétáltak mérsékelt tempóban, 43 százalékkal kevesebb betegséggel töltött napjuk volt, és összességében kevesebb felső légúti fertőzést kaptak el.

Segít a kreatív gondolkodásban

A gyaloglás segíthet kitisztítani a fejed és kreatívan gondolkodni. Egy négy kísérletet magában foglaló tanulmányban összehasonlították, hogy az emberek gyaloglás vagy ülés közben próbáltak új ötleteken gondolkodni. A kutatók azt találták, hogy a résztvevők jobban teljesítettek gyaloglás közben, különösen a szabadban sétálva. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a séta megnyitja az ötletek szabad áramlását, és egyszerű módja annak, hogy növeljük a kreativitást és egyúttal testmozgást is végezzünk.

Mennyi az ideális lépésszám?

Nos, a napi 10 000 lépés csak egy mítosz. Mindenkinek a saját erőnlétének megfelelően kell kialakítania a megfelelő “edzéstervet”. Számos hasznos eszköz nyújt ebben ma már segítséget. Minden esetre, ha többet gyalogolsz, jót teszel magaddal. Vagyis talpra fel!

Extra tipp: Kövesd nyomon a séta jótékony előnyeit egy okosmérleg segítségével. A Whitings Body+ wi-fi mérleg szabadalmaztatott Position Control technológiát alkalmaz a legpontosabb testösszetétel-értékek (testtömeg, testzsír és víz százalékértéke, valamint az izom- és csonttömeg) megjelenítésére. A Withings Body+ azonnal megjeleníti a képernyőn visszajelzéseket, és automatikusan szinkronizálja az okostelefont a trendek megjelenítéséhez és segít elérni a céljaidat.

Ha még pontosabb visszajelzést szeretnél, szerezz be egy Apple Watch Nike Series 7 okosórát. Ezen figyelheted a megtett távot, a sebességet, az elégetett kalóriák számát, ráadásul a pulzusodat és vérnyomásodat is bármikor megmérheted a segítségével.

x Promóció
x Promóció
Arcszérumok a szép bőrért.

Arcszérumok a szép bőrért

Szép és praktikus konyhapult.

Praktikus és mutatós konyhapult