in ,

WOWWOW

A minimálruhatár legfontosabb alapdarabjai

A minimalizmus eszméje napjainkban nagy népszerűségnek örvend, hiszen egyre többen érzik azt, hogy töménytelen mennyiségű tárgyaik megnehezítik a mindennapjaikat. A „kevesebb több” gondolata pedig már a divatban is megvetette a lábát.

A minimálruhatár lényege, hogy kevés, ám jó minőségű és egymással jól kombinálható ruhaneműt tartunk csupán a gardróbunkban. Előnye, hogy szekrényünk tartalma könnyen átláthatóvá válik, nem megy el hosszas, értékes idő a reggeli készülődésből arra, hogy napi szettünket összeállítsuk, ráadásul a környezetet is kíméljük azzal, hogy nem vásárolunk feleslegesen.

Arról, hogy hány darabból is épüljön fel egy ilyen alapruhatár, megoszlanak a vélemények, de az alábbiak minden ajánlóban szerepelnek.

x Promóció

1. Fehér ing

Egy mutatós, jól szabott és jó minőségű anyagból készült fehér ing kötelező eleme nem csak a minimál-, de minden gardróbnak. Nagyon sokoldalú darabról van szó, amely ugyanúgy megállja a helyét az irodában, mint egy esti vacsorán.

2. Jól szabott vászonnadrág

Szintén remekül kombinálható bármivel, ráadásul kényelmes is. Érdemes semleges színben választani, hogy ez a faktor ne okozzon gondot a párosításnál.

3. Póló

Pamutpólókból végtelen a kínálat, és mindenki fellelheti közöttük az egyéniségéhez legjobban passzoló verziót. A vagányabbak válogathatnak a merész minták között, a visszafogottabbaknak pedig ott vannak az egyszínű, elegáns szabásvonalat követő változatok.

4. Farmer

Két-három tökéletes darab sok-sok éven át jó szolgálatot tesz majd. Nyárra válasszunk egy vékonyabb, esetleg szaggatott verziót, télre pedig egy súlyosabb vászonból készültet. Legyen belőle világos és sötét is: az egyik nappalra, a másik estére. A farmer alap.

5. Egy természetes anyagból készült, neutrális színvilágú pulcsi

A magában mintás, kissé oversize pulóverek minden szetthez remekül passzolnak. Felvehetjük ruha fölé, de a listánkon szereplő darabok bármelyikével pompás kombót alkotnak.

6. Statement ruha

A sok fehér, fekete, bézs és szürke mellé mindenképp szükségünk lesz egy látványos, merész mintás vagy színes ruhára. Tévedés azt hinni, hogy ezeknek csak nyáron van szezonjuk: ősszel és enyhébb téli napokon is jól kihasználhatók csizmával és zakóval párosítva.

7. LBD, azaz a kis fekete

Nincs még egy ennyire egyszerű ruha, ami ilyen nagyot dobna a megjelenésünkön. A kis fekete koktélruha egyszerűen kötelező!

8. Egy cool blézer

Ha igazán látványosat szeretnénk, érdemes szétnézni a bolhapiacokon vagy a vintage boltokban. Az anyáink korából ránk maradt zakók, blézerek ugyanis sokkal profibban szabottak, és a minőségük is kiváló. Csupán annyi dolgunk van velük, hogy a válltömést eltávolítsuk.

9. Ceruzaszoknya

Ha megfelelő hosszúságút választunk, a ceruzaszoknya minden alkaton jól mutat. Pólóval, inggel, pulcsival egyaránt jól viselhető, és a kényelemről sem kell lemondanunk, hiszen ma már kaphatók remek, elasztikus típusúak is.

+1 Tipp

Vedd igénybe az okostelefonod segítségét a szettjeid tervezésénél! A Colset+ iPhone-ra tervezett applikációba feltöltheted a ruhatárad teljes tartalmát, és az alkalmazás segít neked összeállítani az outfitjeidet. Naptár funkciójába feltöltheted, melyik nap mit viseltél, így elkerülheted a kellemetlen ismétlődéseket is.

x Promóció
x Promóció
Nyári hajápolás.

Így ápold a hajad strandolás közben és utána

Apple watch

Így tisztítsd… az Apple Watch-ot