in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

A napvédő krémek a nyár kötelező tartozékai

Napvédő krémek a nyár kötelező tartozékai

A napvédő krémek használata az egyik legjobb és legegyszerűbb módja annak, hogy megvédjük bőrünk szépségét és egészségét – bármely életkorban.

Sokan vagyunk, akik naptej és napvédő krémek nélkül nőttünk fel, ám a kutatók nem győzik eleget hangsúlyozni, hogy ez a nap már nem a gyerekkorunk napja. Az ózonréteg elvékonyodása miatt sokkal jobban égetnek a sugarak, és sokkal nagyobb károkat is képesek okozni. A rendszeresen használt napvédő krémek viszont segítenek megelőzni a leégést, a bőrrákot és a korai öregedést.

A napsugarak akár 80 százaléka is átjuthat a felhőkön, ezért tévedés azt gondolni, hogy felhős napokon nem szükséges a fényvédelem. Szintén téves hiedelem az is, hogy ha sötétebb a bőrtónusunk, és nem égünk le könnyen, akkor nem kell naptejet viselnünk. Még ha nem is égünk le a napon, a bőrünk akkor is hajlamos a napsugárzás okozta károsodásra. Íme a három legfontosabb érv a napvédő viselése mellett!

x Promóció

Csökkenti a bőrrák kockázatát

A bőrrák a rák egyik leggyakoribb formája világszerte. Ha minden nap fényvédő krémet használunk, felére csökkenthetjük a bőrrákos megbetegedések kockázatát.

Megakadályozza a bőr idő előtti öregedését

Az UV-sugarak által okozott napkárosodás a bőr fotóöregedését okozza, amely a bőr megvastagodásával, elszíneződésével, és a kollagén lebomlásával jár, ami hozzájárul a megereszkedés és a ráncok kialakulásához. Tanulmányok szerint azoknál az 55 év alattiaknál, akik rendszeresen használnak fényvédő krémet, 24 százalékkal kisebb az esélye az öregedés ezen jeleinek kialakulására, mint azoknál, akik nem használnak.

Segít megőrizni az egyenletes bőrtónust

A napvédő krém segít megelőzni a napkárosodásból eredő elszíneződéseket és sötét foltokat, így segít megőrizni a simább és egyenletesebb bőrtónust.

Hogyan használjuk?

Az SPF faktorszámok nem adódnak össze, például az SPF50 + SPF30 nem adódik össze SPF80-nak. A legmagasabb faktorszámot kell alapnak venni, tehát ha felteszünk egy SPF25 tartalmú hidratáló krémet, és egy SPF30 faktorszámú CC krémet, akkor 30-as védelemben bízhatunk.

Figyelem: hiába viselünk fényvédős hidratálót vagy alapozót, ezeknek a termékeknek nem a napvédelem az első számú funkciójuk. A feltüntetett védelem eléréséhez nagyon sokat kellene felvinni a termékből. Tehát bár nagyszerű, hogy ezek egy kis extra védelmet nyújtanak, ezek a termékek általában a tényleges napvédő termékekkel együtt működnek a legjobban.

Extra tipp

A bőrünk védelmével kapcsolatosan az Apple Watch Series 7 előlapján rejtőzik egy olyan szám, amelyre a bőrgyógyászok nagyon, nagyon szeretnék, ha odafigyelnénk: az UV-index. Az UV-index a Föld felszínét egy adott időpontban és helyen elérő ultraibolya sugarak erősségének mérőszáma,

Ha már tudjuk a számot, nézzük meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) bontását. Ez a következőképpen osztályozza az UV-sugarakat: alacsony (1-2), közepes (3-5), magas (6-7), nagyon magas (8-10) és extrém (11 vagy több). Így könnyebben felmérhetjük a szükséges napvédelem fejtáját és erősségét is.

x Promóció
x Promóció
Könnyebb ébredés - ezt csináld!

Könnyebb ébredés? Így indulhat energikusan a reggeled

Minden, amit a tökéletes ajakápolásról tudni érdemes

Minden, amit a tökéletes ajakápolásról tudni érdemes