in ,

A téli ajakápolás legfontosabb lépései

Ajakápolás télen.

A száraz, cserepes, nem megfelelően ápolt ajkak nem csak esztétikai problémát jelentenek, hanem kellemetlen érzést is okoznak, sőt, a fertőzéseknek is megnövelik a kockázatát. Ezek a téli ajakápolás legfontosabb lépései.

Télen általában tetőtől talpig beöltözünk, sapkát, kesztyűt húzunk, ám arcunkat, szánkat nem védi semmi. Az ajkainkon a bőr jóval vékonyabb, mint az arcunk többi részén: tízszer olyan gyorsan veszíti el a hidratáltságát és tízszer sérülékenyebb, mint például az orcáinkon. Íme, mire érdemes figyelni ahhoz, hogy megvédjük ezt a kényes területet.

Tiltólistás tevékenységek

Tilos az ajkainkat nyalogatni, bármennyire is nagy rá a kísértés. A nyál ugyanis olyan rendkívül hatékony emésztőenzimeket tartalmaz, amelyek roncsolják az ajkaink védőrétegét is. Épp elég gondod jelent a mostani időszakban a kötelező maszkviselés miatt az ajkakra lecsapódó pára, ne tetézzük tovább a problémát!

x Promóció

Ha sérült a bőr, ne súroljuk, és ne tépegessük se a kezünkkel, se a fogainkkal. Fertőzéshez vezethet!

Kerüljük az illatosított ajakápolókat. Bármennyire is vonzó az epres szájbalzsam illata, a problémát csak súlyosbítani fogja. Ugyanígy kerüljük a menta vagy kámforolajjal dúsított termékeket, mivel ezekkel kerülhetünk bele abba az ördögi körbe, hogy folyamatosan használni kell őket. Ha elhagyjuk, biztos a kiszáradás.

Ne használjunk tartós vagy matt rúzsokat sem – mindkét típusban, sajnálatos módon kifejezetten szárító összetevők vannak!

A tökéletes “ajakápolás rituálé”

Háromnaponta ajakradírral vagy puha sörtéjű fogkefével dörzsöljük le szánkról az elhalt bőrsejteket. Olyan ajakápolót keressünk, ami természetes, hidegen sajtolt növényi olajat (nem összetévesztendő az illóolajjal!) vagy glicerint, vagy ezek kombinációját tartalmazza.

Gondoljunk úgy az ajakápolóra, mint egy kesztyűre: mielőtt kimennénk az utcára, tegyük fel a szánkra. Használhatunk hidratáló rúzsokat is, ezek ugyanis extra védelmi réteget képeznek a külső agresszor tényezők ellen.

De nagyon fontos: hidratáljunk belülről is megfelelően. Ha nem iszunk eleget, leghamarabb a cserepes ajkainkon mutatkoznak meg a dehidratáltság jelei. Az Equa Smart okospalack például jelzi időben, ha még nem ittunk eleget, így nyugodtan rábízhatjuk magunkat.

x Promóció
x Promóció
Szauna otthon. Szauna szeánsz

Szaunakisokos

A hangulatos otthon kulcsa a világítás.

A hangulatos otthon kulcsa: a világítás