in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

A tökéletes parfüm-gardrób titkai

Parfüm gardrób.

A parfüm ugyanolyan kiegészítő, mint a táska vagy a cipő – a stílusod része. Mutatjuk, hogyan érdemes felépítened a tökéletes parfüm-gardróbodat.

A parfümgyűjteményed nagyban befolyásolja az emberek rólad kialakított képét, de a hangulatodra, stílusodra is hatással van, épp ezért olyanokat érdemes kiválasztanod, amelyek magabiztossá tesznek, és illenek a személyiségedhez, szokásaidhoz.

Természetesen a stílus idővel változik, így idővel az illatokban is muszáj szelektálnunk. A szakértők szerint kétévente, nyár végén, tél elején hasznos lehet átértékelni, hogy mit viselünk. Ilyenkor amúgy is hajlamosak vagyunk mentális és érzelmi megújulásra vágyni, és a hónapok óta fújkált illatok kezdik elveszíteni érzékszervi hatásukat. Egy idő után az agyunk elkezdi kiiktatni azokat az illatokat, amik állandóan körülvesznek minket, ezért nem érezzük már őket. Íme, a legfontosabb szempontok a parfüm-gardróbunk rendezése szempontjából.

x Promóció

Próbáljunk ki minden illatot, amink van

A bőrünk savköpenye idővel változik, ahogy a hormonszint is, mindez megváltoztathatja a test kémiáját, így a korábban kedvelt illatok már másképp hathatnak a bőrünkön. Vagy az is lehet, hogy az orrunk nem érzi már őket. Ha túl sokat kell fújni egy parfümből ahhoz, hogy érezzük az illatát, ideje váltani. Tegyük fel magunknak azt a kérdést is: Jó érzéssel, boldogsággal, nyugalommal tölt el az illat? Ha a válasz nem egyértelmű igen, szelektáljuk le az adott parfümöt. Több közösségi médiás csoportban is eladhatjuk vagy elcserélhetjük a félig üres parfümjeinket, így biztosan jó helyre kerülnek majd.

Gondoljuk át a napirendünket, életformánkat

Nincs frusztrálóbb, mint megvenni egy illatot, ami csak porosodik a polcon csak azért, mert nincs alkalmunk viselni azt. Mérjük hát fel, hogyan és hol, milyen helyzetekben viseljük az illatokat. Ha hajlamosak vagyunk munka után beugrani az irodából egy italra vagy vacsorázni menni a barátnőinkkel, keressünk olyan kreációkat, amelyek jól kombinálhatóak (például egy lágy rózsa nappalra és egy mélyebb pézsma estére, a már elhalványuló rózsa fölé remek összhatással bírhat). Ha viszont munka után inkább az edzőtermet célozzuk meg, érdemes könnyű, vizes, fás EDT-kben gondolkodni, vagy frissítő virágvizes permetekben. A komoly, különleges alkalmakra való illatokat csak akkor vegyük meg, ha legalább havonta egyszer-kétszer biztosan adódnak ilyen alkalmak az életvitelünkben – máskülönben nem fogjuk tudni elhasználni őket a lejárati idő előtt.

Figyelj az összhatásra

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy kifújás után nem várják meg, amíg előjönnek a parfüm alapjegyei, és kizárólag a fejjegyekre figyelnek. Ez azért hibás hozzáállás, mert a fejjegyek illannak el a leghamarabb, és a szív- illetve alapjegyek maradnak velünk legtovább. És ezek lépnek a legintenzívebb kapcsolatba a bőrünk saját illatával. Épp ezért csak akkor vegyünk meg egy parfümöt, ha a bőrünkre fújva, 30 perc után is tetszik, amit érzünk. A teszterek mellé helyezett papírcsíkok sajnos nem alkalmasak arra, hogy megfelelően meg tudjuk ítélni, tényleg vágyunk-e arra, hogy ez az illat hosszú távon is elkísérjen bennünket.

Kiemelt kép: Unsplash

x Promóció
x Promóció
Fogyókúra gyümölcsökkel.

Fogyókúra gyümölcsökkel? Igen!

Nyári trendek, nyári divat.

Megkerülhetetlen nyári trendek