in ,

WOWWOW Imádom!Imádom! AranyosAranyos

Alvászavar gyötör? A technika segít!

Alvászavar gyötör? Tedd ezt!

Az életünk közel 1/3-át alvással töltjük: egészségünk megőrzésének szempontjából pedig nagyon is fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű pihenés. Az alvászavar azonban sokunk életét megkeseríti. De a technika ezúttal is a segítségünkre lehet!

Napjaink felgyorsult ritmusában egyre többen küzdenek elalvási nehézségekkel, különböző alvászavarokkal, emellett ráadásul általános szorongás és a lehangoltság érzése is gyakoribb lett a legutóbbi népjóléti felmérések szerint. Muszáj tudatosan figyelni és javítani fizikai, lelki és mentális állapotunkon, így az alvásunkon is. Az alábbi applikációk és tippek segítenek, hogy könnyebben jöjjön álom a szemünkre, és alvásunk minősége is kielégítő legyen.

Sleep Sounds & White Noise

A Sleep Sounds & White Noise alkalmazás a legjobb alvásalkalmazás iPhone-ra, amely mindenre kiterjedő megoldásokat kínál mindenki számára. Ebben az alkalmazásban minden megtalálható, a vezetett meditációtól kezdve a legkülönfélébb alvást segítő fehér zajokig. Több száz meditációs alvászenét, környezeti fehér zajt és relaxációs zenét játszhatsz le, hogy elaludj. Emellett saját altató mixedet is összeállíthatod, különböző fehér zajokat és relaxációs zenéket kombinálva.

x Promóció

Pzizz

A Pzizz segít az alvásra összpontosítani azáltal, hogy nyomon követi az alvási ciklusodat, ébresztési rutint és emlékeztetőket biztosít. A hangerőt, a 3D effekteket és az időtartamot is testre szabhatod ezzel az egyedülálló alvásalkalmazással, amely szintén bővelkedik relaxációs zenékben és a legkülönfélébb fehér zajokban. Hasznos eszköz az alvászavar ellen!

Calm

A Calm egy díjnyertes mindfulness alkalmazás, amely több mint 100 millió letöltéssel és több mint 700 ezer 5 csillagos értékeléssel rendelkezik. Az app előnye, hogy nem csak az elalvást könnyíti meg, de napközben is remekül használható stressz és a szorongás oldására. Az alkalmazás több száz nyugtató gyakorlatot, hasznos légzéstechnikát tartalmaz, emellett olyan hírességek hangjára lehet elaludni, mint Matthew McConaughey és LeBron James.

Apple Music

Az Apple Music kínálatában rengeteg elalvást, relaxációt segítő lejátszási lista közül válogathatsz, ám emellett természetesen te is összeállíthatod saját altató lejátszási listádat, ha már elég jól ismered magad ahhoz, hogy fel tudd mérni, mely dallamok segítenek leginkább az esti lecsendesedésben.

Extra tipp:

A Withings Sleep Sensor észrevehetetlenül használható, mert csak a matracod alá kell tenni, és a telefonodon vagy a tableteden kielemezheted az alvásod minőségét. Bluetooth vagy wifi kapcsolaton keresztül kommunikál a telefonnal, és az ingyenesen letölthető Health Mate alkalmazás segítségével megnézheted, hogy mennyit és milyen minőségben aludtál, mikor voltál nyugtalanabb az éjszaka folyamán, és mikor aludtál a legmélyebben.

x Promóció
x Promóció
Vércukorszint barát ételek - ezt edd!

Ételek, amelyek hozzájárulnak a vércukorszint egyensúlyához

AirPods 2 vs 3.

AirPods vs AirPods Pro vs AirPods 3: Melyik a te választásod?