in ,

Imádom!Imádom! WOWWOW

Az ékszerviselés aranyszabályai

A jól megválasztott kiegészítőkkel látványosan feldobhatjuk napi szettünket, ám ha rosszul kombinálunk, alaposan el is ronthatjuk az összhatást.

„Mielőtt kimész a házból, nézz a tükörbe, és egy ékszert vegyél le magadról.” A jó tanács magától Coco Chaneltől származik, aki ezzel együtt nem volt az ékszerek ellensége, sőt! Az ő nevéhez fűződnek a hosszú, medálokkal díszített bizsu gyöngysorok, gyöngyös karkötők. A kevesebb több elve az ékszerválasztásnál is szem előtt tartandó, bár ez sem szentírás: vannak ugyanis emberek, akik alkatukból, vehemenciájukból fakadóan akkor sem keltik karácsonyfa benyomását, ha bőséggel fel vannak ékszerezve. A legfontosabb itt is – mint sok más esetben – az önismeret és a kiforrott sítlus. Ez utóbbihoz most adunk néhány tippet.

Ne tűnjön bóvlinak – még ha az is!

Manapság a fast fashion jóvoltából hatalmas bizsukínálatból válogathatunk, de nézzük meg jól, mit veszünk! Igen hatásromboló, ha az ékszerről első ránézésre meg lehet mondani, hogy rossz minőségű. Figyeljünk hát, hogy a követ pontosan illeszkedjenek a helyükre, ne legyenek félrecsúszva, és az ékszerek fényezése hűen utánozza a nemesfémeket.

x Promóció

Bánjunk csínján a strasszokkal

A strassz vagy a kristály, ha túl sok, nagyon olcsó benyomást kelthet. Ha kedveljük ezt a díszítőelemet, olyan ékszert válasszunk, amiben kifinomultan jelennek meg a csillogó díszítések, és nincs rajta sok belőlük. Soha senkivel nem fogjuk tudni úgysem elhitetni, hogy azok a kis kövecskék gyémántok.

Gondosan válasszunk karórát

A karóra nem csak stíluselem, de státuszszimbólum is. Épp ezért itt ugyanúgy érdemes a minőségre figyelni, mint az ízléses külsőre. Manapság igen divatosak az okosórák, amelyeket nőiesebbé tehetünk például egy finom szövésű, rozsdamentes acél szíjjal, mint például a Milanese Loop Apple Watch szíjak. Mivel az Apple Watchnak cserélhetők a szíjai, könnyen igazíthatjuk okosóránkat az öltözékünkhöz. Ha sportos napunk van, válasszunk az élén színű szilikon szíjak közül, ha komoly megbeszélésre készülünk jöhet egy Nomad vagy Monowear bőrszíj.

Tartsuk szem előtt a kényelmet is

Hiába szeretnénk csörgő karkötőkkel feldobni az outfitünket, ha nem bírjuk viselni őket, ha zavarnak, kényelmetlenek. Ugyanez érvényes a sok gyűrűre vagy a többsoros nyakláncokra is. Mérjük fel jól, mi az, ami nem okoz gondot a mindennapi teendők során, és aszerint válasszunk ékszert.

Felejtsük el az ékszerszetteket

Egyforma nyaklánc, fülbevaló és karkötő? Az már rég a múlté! Ha ékszerszettet viselünk, fantáziátlannak fognak gondolni bennünket. Ahogyan a táskát sem párosítjuk már a lábbelivel, úgy ezt a megoldást is felejtsük el!

x Promóció
x Promóció

A legjobb minisorozatok őszre

Így teremts meghitt hangulatot a lakásodban