in ,

Imádom!Imádom! AranyosAranyos WOWWOW

Az érzékeny fejbőr gondoskodást igényel – mutatjuk, hogyan csináld!

Érzékeny fejbőr - gondoskodj róla!

A szép haj a fejbőrnél kezdődik.

Manapság egyre többen panaszkodnak érzékeny fejbőrre, amely égő, viszkető érzésben és kipirosodásban nyilvánul meg. A kiváltó tényezők közé tartozik a meleg, a hideg, a környezeti szennyeződés, a lelkiállapot, a túl száraz vagy nedves levegő, a víz és a samponok összetétele. A fejbőr irritációja akár bőrbetegség kezdete is lehet, amely fiziológiai zavarok sorozatához kapcsolódik. A zavarokat gyakran irritáló anyagokat (mosószeres felületaktív anyagokat és más, potenciálisan rosszul tolerálható összetevőket) tartalmazó hagyományos sampon használata okozza. A fejbőrre ható stressz megváltoztatja a hidrolipid-réteget, és egyensúlyhiányt okoz a bőrgátban.

Az eredmény? A víz könnyebben elpárolog és a fejbőr kiszárad, ami lehetővé teszi az irritáló anyagok behatolását. Ha az alábbi szempontokra figyelünk, elkerülhetjük a fejbőrünk károsodását.

x Promóció

Hajmosás okosan és gyengéden

Minden hajtípust úgy kell tisztítani, hogy a sampon ne irritálja a hajat, és ne távolítsa el a fejbőr felületéről a hidrolipidréteget, és így a hajhagymák védve maradnak.

Csak egy mosószermentes sampon képes megőrizni a haj biológiai egyensúlyát. Ez a fajta sampon nem tartalmaz olyan felületaktív anyagokat, amelyek túlságosan kíméletlenek lennének a hajszálaknak. Általában minden nap hajat kell mosnunk, ha sapkát viselünk, intenzíven sportolunk, vagy olyan helyen élünk, ahol nagy a környezetszennyezés. A gyógyszertárban kapható samponok között van mosószermentes, de ma már a drogériák kínálatában is találni ilyet.

A sampon felvitele előtt masszírozzuk meg a fejbőr teljes felületét, a nyaktól a fejtető felé irányuló könnyű, körkörös mozdulatokkal. Ez nemcsak a haj növekedését serkenti a vér mikrokeringésének javításával, hanem optimalizálja a speciális samponok hatását is.

A sampont alaposan öblítsük ki meleg, de nem forró vízzel. Az öblítés mindig tovább tartson, mint maga a mosás.

Fejbőrhidratáló kúrák

A fejbőr hidrolipid-rétegét könnyen helyreállíthatjuk rendszeres pakolásokkal, amelyek során természetes növényi olajokat használunk. Ez lehet olíva-, kókusz vagy mandulaolaj. Alaposan kenjük be vele a fejbőrünket, majd csavarjuk be a fejünket egy felmelegített törölközőbe, és igyekezzünk minél tovább melegen tartani a fejünket. Nagyjából fél óra múlva gyengéd samponozással mossunk hajat.

A haj kezelése

Sokan nem vesznek tudomást arról, mennyit árthatunk a nem megfelelő fésüléssel, hajszárítással, hajformázással. Mindig ajánlott fésüléskönnyítő termékeket használni, hogy ne tépjük ki és ne sértsük meg így a hajhagymáinkat. A hajkefét és a fésűt hetente mossuk meg fertőtlenítő mosószerrel. Soha ne szárítsuk a hajunkat túl közelről és túlzottan forró levegővel, a fejbőrünktől pedig mindig tartsuk távol a hajszárító csövét.

A hajápolásról ezen a linken olvashatsz többet.

x Promóció
x Promóció
Milyen laptopot vegyek?

Hogyan válassz laptopot?

Apple TV - ezért éri meg a váltás.

Ezért éri meg Apple TV-re váltani