in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Az okos otthon segít elkerülni a váratlan baleseteket

Okos otthon a nagyobb bajok ellen.

Sosem tudhatod, mikor, honnan jön a baj, épp ezért érdemes néhány okos eszközzel felszerelni a lakásodat, hogy időben cselekedhess, ha gond van.

Nem csak az illetéktelen behatolóktól kell óvni a lakást, hanem az olyan sajnálatos balesetektől is, mint a hirtelen tűz vagy a csőtörés. Szerencsére az okos otthonok korában ma már ezekre is kellőképpen fel lehet készülni a megfelelő riasztókkal és érzékelőkkel. Az sem gond, ha épp nem vagy otthon – az okos otthon lényege, hogy a legnagyobb távolságból is nyomon tudod követni, mi történik a lakásodban, ha van egy internetkapcsolattal rendelkező okostelefon a kezedben. Lássuk, mivel készülhetsz fel a leggyakoribb otthoni balesetekre.

Vízszivárgás ellen – Aqara vízszivárgás érzékelő

Az Aqara Water Leak Sensor érzékeli a vízszivárgást, figyeli annak állapotát, továbbá értesítést küld róla iPhone vagy iPad készülékedre ezáltal védve tulajdonodat. Ha baj van, azonnal értesülsz, így azonnal intézkedni tudsz, mielőtt még jelentős kár esne az ingatlanon.

x Promóció

Tűzesetnél – Netatmo intelligens füstjelző

A Netatmo Smart Smoke Alarm egy fotoelektromos, azaz optikai füstjelző, amellyel még biztonságosabbá teheted otthonodat. Tűz esetén az intelligens füstérzékelő bekapcsolja a 85dB-es riasztót és valós időben üzenetet küld iPhone-odra, így megelőzheted a nagyobb bajt, ha házon kívül tartózkodsz. A riasztó pedig gondoskodik arról, hogy a környezet is tudomásul vegye, baj van, és lépéseket foganatosítsanak.

Viharoknál – Aqara vibration sensor

Sajnos a klímaváltozással együtt jár az egyre kiszámíthatatlanabb időjárás is, és manapság már minálunk sem ritkák a váratlan, nagy erejű széllel járó viharok. Az Aqara rezgésérzékelő nagy pontosságú gyorsulásérzékelővel van felszerelve, így követi a tárgyak rezgését és mozgását. Meglepő, de érzékeli az még az üvegtörést is, így ha a szél kárt tesz az otthonodban, azonnal jelez.

Érdekesség: Az Aqara vibrációs szenzorral megvédheted személyes szférádat is: ha arra a fiókra, szekrényajtóra vagy akár egy doboz tetejére installálod fel, amiben a számodra értékes, vagy másokra nem tartozó dolgokat őrzöd, azonnal jelez, ha valaki nyitogatni próbálná azokat. Így megvédheted a személyes teredet egy kíváncsi baráttól vagy lakótárstól.

x Promóció
x Promóció
Foltos bútorkárpit - így tisztítsd!

Foltos bútorkárpit? Így tisztítsd ki

Fontos kiegészítők hosszabb autóútra

Fontos kiegészítők hosszabb autóútra – ezeket vidd magaddal!