in , ,

Imádom!Imádom!

Az öt legjobb jógacsatorna kezdőknek

A jóga manapság hatalmas népszerűségnek örvend, nem véletlenül. Nem kell hozzá drága felszerelés, és némi testtudattal és egy jó instruktorral otthon is bármikor bele lehet vágni. Jó instruktorból pedig szerencsére ma már van bőven – egyetlen kattintásnyira.

A jóga nem csupán szuper alakformáló mozgásforma, de stresszlevezetésnek is kitűnő. Rengeteg változata létezik, amelyekből kedvünk szerint válogathatunk. Napindítónak jöhet például egy dinamikusabb gyakorlatsor, estére, levezetőnek pedig egy tudatos légzésen és gondos nyújtáson alapuló lassabb sorozat. Az alábbi YouTube-on megtalálható jógacsatornák remek kiindulópontok lehetnek abszolút kezdők számára is.

1. Yoga with Adrienne

További videók: https://www.youtube.com/user/yogawithadriene

x Promóció

Adrienne jógavideóit azoknak ajánljuk, akik teljesen járatlanok még a jóga területén. Videóiban alaposan elmagyarázza az egyes pózokat, részletesen bemutatja őket, ezért a haladóbbak számára némely videója túl lassúnak tűnhet. Ám ha az alapoktól szeretnéd kezdeni, és biztos akarsz lenni benne, hogy jól csinálod, itt a helyed!

2. Yoga with Candace

További videók: https://www.youtube.com/user/YOGABYCANDACE

Ha már elsajátítottad az alapokat, nyugodtan átkapcsolhatsz Candance csatornájára. Ő szintén nagyon alaposan és jól magyaráz, ám az ő gyakorlatsorai már dinamikusabbak, komolyabbak. Külön pozitívuma ennek a csatornának, hogy egy órás edzések is találhatók rajta, így ha szeretnéd jobban megizzasztani magad, egyetlen videóval megteheted.

3. Boho Beautiful

További videók: https://www.youtube.com/user/cexercize

A csatorna szupersztárja, Julianna korábban versenyszerűen tornázott, ezt fontos tudni, mielőtt profizmusa és hajlékonysága elvenné a kedvünket a további gyakorlástól. A Boho csatornáin haladó gyakorlatok is vannak, de kezdők is szép számmal találnak megfelelő nehézségi fokozatú gyakorlatsorokat. A csatornán pilates és egyéb alakformáló edzések is találhatók, ha már unjuk a nyújtózást.

4. Jóga életmód

További videók: https://www.youtube.com/channel/UCPmZcDI7ByZsjWrcr6tLfuA

Igazán hiánypótló ez a magyar nyelvű jógacsatorna, amin kezdők és haladók egyaránt találnak megfelelő nehézségi fokozatú edzéseket. Kezdőknek 40 különböző videó áll a rendelkezésükre, amelyek segítségével az egyes pózokat is könnyedén el lehet sajátítani.

5. YogiApproved

További videók: https://www.youtube.com/channel/UCyEEqjhf3NeujoC73yUZbKw

Ez egy igazán profi csatorna, amely kifejezetten az erősítésre, alakformálásra hajt a jógából vett gyakorlatok segítségével. Emellett itt is megtalálhatók a legfontosabb jógapózok bemutató videói, és különböző hosszúságú illetve intenzitású edzések között lehet válogatni.

+1 Tipp

Ha te is kedvet kaptál saját YouTube csatorna indításához, mindenképp érdemes beszerezned hozzá az influencerek egyik nagy kedvencét, a Pivo állványt, amely 360 fokban forog körbe, távolról is irányítható, és nyomkövetésre is képes.

x Promóció
x Promóció

Így lehet tartós a sminked nyári melegben

5 tipp a fenntartható életmódért