in

AranyosAranyos Imádom!Imádom!

Beázott az iPhone, mit tegyek?

Beázott az iPhone

Ugyan manapság a legtöbb iPhone már vízálló, de elektronikai eszközről lévén szó, azt mindenképp leszögezhetjük, hogy egyik eszköznek sem tesz jót a vízzel való tartós érintkezés.

Az IP-szabvány azt jelzi, hogy az adott eszköz mennyire védett a környezeti behatásoktól, így a por- és vízállóságról is kaphatunk némi információt. Érdemes figyelni a besorolás számozására, ugyanis míg például egy iPhone 11 Pro IP68-as jelzéssel ellátott, ami azt jelenti, hogy legfeljebb 4 méteres mélységig és maximum 30 percig meríthetők vízbe, addig egy iPhone 8 Plus IP67-es besorolású, ami csak 1 méteres mélységig garantálja a vízállóságot.

Ám nemcsak a konkrét beázás okozhat problémát, a párás közeg legalább ennyire veszélyes. Önmagában a víz persze megszárad, így laikusként azt gondolhatjuk, hogy elegendő kikapcsolni a telefont és megvárni, amíg megszárad.

x Promóció

Ha beázott az iPhone a legrosszabb, amit tehetsz, ha megpróbálsz házi praktikákhoz folyamodni, például hajszárítóval vagy más meleg eszközzel kiszárítani a készüléket, esetleg a városi legenda szerint rizsbe teszed a készüléket. Ezekkel akár még ronthatsz is a telefonod állapotán, hiszen számos alkatrész megolvadhat benne.

De a víz önmagában nem okoz akkora problémát, mint az oxidációs folyamatok, amelyek a szakszerviz segítsége nélkül végérvényesen tönkretehetik a telefont.

Azon túl, hogy az iCentre Készülékvédelem szolgáltatással kibővítheted a gyári garancia kereteit, érdemes arra is figyelned, hogy minden eszközödet a megfelelő tokkal védd – nemcsak a víz ellen, hanem az egyéb szennyeződésektől és a mechanikai sérülésektől is.

Ha pedig mégis szakember segítségére van szükséged, kizárólag szakszervizbe vidd el a készüléket – az iCentre hivatalos Apple-szervizébe akár futárral is beküldheted!

x Promóció
x Promóció

Új telefonra vágysz? A készülékbeszámítás segíthet…

Okosóra űzheti el a rémálmokat

Okosóra űzheti el a rémálmokat?