in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Boldogító ételek

Boldogító ételek.

Nem csoda, ha mostanában kicsit szomorkás a hangulatunk. De érdemes tenni ellene – a táplálkozással is.

Nem is hinnénk, mennyit dobhat a kedvünkön a természet legegészségesebb és legtáplálóbb ajándékainak a fogyasztása. Természetesen egyetlen étel sem számít varázsszernek, de egy egészséges, gyümölcsökben, zöldségekben, teljes kiőrlésű gabonákban és sovány fehérjékben gazdag étrend csodákra képes, ha arról van szó, hogy jóllakjunk, energiával töltsük fel a szervezetünket, és általában véve segítsünk magunknak a legjobb formánkat hozni és jó hangulatba kerülni.

Mutatjuk, milyen étkekkel érdemes feltankolni, jönnek a boldogító ételek.

x Promóció

Kaliforniai paprika

A kaliforniai piros paprika több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, és közülük is a piros színű tartalmazza a legtöbb hasznos vegyületet. Az összes paprika közül a pirosakban van a legtöbb tápanyag, mivel ezek nőnek a legtovább a növény szárán.

Boldogító ételek.

Kefír

A kefir a legmenőbb probiotikum! Ez az erjesztett tejital a joghurthoz hasonló, ám annál több probiotikus egészségügyi előnnyel jár a fogyasztása. A kefir hozzájárul a bélrendszer baktériumflórájának az egyensúlyához, a jó baktériumok életképességéhez, így támogatja az emésztést, javítja az immunitást, és emeli hangulatot.

Edamame

A szójabab növényi alapú fehérjeforrást biztosít; egy rakás vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amelyek létfontosságúak a krónikus betegségek kockázatának csökkentéséhez; és emellett rostot is, amely segít jóllakni és tovább jóllakottnak érezni magad.

Boldogító ételek.

Csokoládé

A kutatások szerint az antioxidánsokkal teli étcsokoládé növelheti a szerotoninszintet és védelmet nyújthat a kognitív hanyatlás ellen. Naponta egy kevés étcsokoládé (körülbelül 150-200 kalória) elfogyasztása számos különböző egészségügyi előnnyel jár.

Sült édesburgonya

A sült édesburgonya különösen megérdemli, hogy felkerüljön erre a boldogító ételek listájára – B6-vitamin-tartalma miatt. Ez a kognitív fejlődéshez nélkülözhetetlen koenzim, és a napi fogyasztásra ajánlott mennyiség 15%-át megtalálhatjuk egy közepes méretű krumpliban. A B6-vitamin az idegrendszer működésében is fontos szerepet játszik, ezért is fontos, hogy megfelelő mennyiségben vigyünk be belőle a szervezetbe.

Extra tipp:

A hirtelen ránk törő rossz hangulat hátterében gyakran a vércukorszint ingadozása vagy váratlan bezuhanása áll. Hogy a súlyosabb következményeket elkerüljük, érdemes naplózni a vércukorszintünk alakulását. Az iHealth BG5S Gluco+ Bluetooth okos vércukorszintmérő és az ingyenes Gluco Smart alkalmazás segítségével könnyedén naplózhatók a mérések. Egyszerűen használható okostelefonnal, tablettal vagy számítógéppel. 

x Promóció
x Promóció
iCentre adomány a menekülteknek.

Célba ért az iCentre adománya!

Pasztell a sláger!

A pasztell 2022 slágere is