in ,

Imádom!Imádom!

Bőrhibák? Így tüntesd el őket profi módon!

Makacs bőrpírral küzdesz? Vagy túl sok mitesszer van az orrodon? Hámlik és száraz a bőröd? Bosszantó bőrhibák! Mutatjuk, hogyan tudod őket a leghatékonyabban eltüntetni.

Ha több különböző árnyalatú folt, bőrhiba is éktelenkedik az arcodon, sajnos nem lesz elég egyetlen alapozó és korrektor ahhoz, hogy egységes bőrszínt varázsolj magadnak. Ám ne csüggedj, mindenre van megoldás, soroljuk is, melyek ezek!

Vörös foltok

Akár irritáció, akár gyulladás okozza, a vörös fellángolásokat nem egyszerű eltüntetni. Szükséged lesz hozzá egy színkorrekciós palettára, abból is a zöld árnyalatra, amely semlegesíti a pirosságot. Ha ezzel megvagy, sárgás tónusú, teltebb fedésű korrektort vigyél fel a foltra, és jól dolgozd össze az alapozóddal.

x Promóció

Száraz, hámló foltok

Itt a bőr előkészítése, hidratálása a legfontosabb! Fújd be hidratáló, tonizáló permettel a területet, majd vékony rétegben vigyél fel rá hidratálókrémet. Ha ezt beszívta a bőröd, krémes állagú korrektorral fedd le a foltot – vigyázz, ne vigyél fel belőle túl sok réteget, mivel az még inkább kiemeli majd az egyenetlen bőrfelszínt.

Mitesszerek

A sok apró fekete pontot a leghatékonyabban egy vékony textúrájú, highlighteres korrektor tudja eltüntetni. A fényvisszaverő részecskék gondoskodnak arról, hogy eltűnjenek a fekete pöttyök, ám ahhoz, hogy tökéletes legyen a végeredmény, a korrektorra vigyél fel még egy vékony réteg kőpúdert is. Ez utóbbi meggátolja, hogy a bőröd a nap folyamán túlságosan kifényesedjen, és leolvadjon róla a korrektor.

Sötét pigmentfoltok

Itt ismét jó szolgálatot tehet a színkorrekciós paletta: első lépésnek vigyél fel az ujjbegyeiddel némi barackos-narancsos árnyalatot a foltra, majd púderezd le vékonyan. Erre kerülhet még egy réteg krémes korrektor, egy árnyalattal világosabb, mint a természetes bőrszíned.

Gyulladt pattanások

A gyulladt pattanásokra nem ajánlott sminket felvinni. Patikákban beszerezhető olyan pigmentált fedőstift, ami hipoallergén, és gyulladáscsökkentő hatóanyagok találhatók benne. Ha nem szeretnéd súlyosbítani a problémát, csak ilyennel dolgozz.

x Promóció
x Promóció

Önbizalom erősítő idézetek sztároktól

Hasznos kütyük az egészséged monitorozásához