in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Egészséges fejbőr, szép haj minden időben

Egészséges fejbőr, szép haj.

A fejbőr egészsége meghatározza a haj egészségét is.

A fejbőröd olyan, mint egy kert talaja. A rossz talaj közvetlenül befolyásolja a benne élő növények jólétét. Hasonlóképpen, bármi, ami fejbőrgyulladást okozna, káros lehet a haj egészségére, szépségére.

Az egészséges fejbőr nem viszket, nem jellemzi bőrpír vagy hámlás, nincsenek rajta pattanások, aknék, és nem áll fenn túlzott hajhullás sem. A különböző dudorok, hegek, pattanások és a bőrpír gyulladást jeleznek, ami – ha nem kezelik – hajhullást okozhat, amely akár maradandóvá is válhat.

x Promóció

A fejbőr körülbelül 100 000 tüszőt tartalmaz. Mint egy mag, amely fát hajt, minden egyes tüsző egyetlen hajszálat tartalmaz, amely növekszik. A tüszők faggyút, vagyis olajat is termelnek, amely segít a fejbőr hidratáltságának fenntartásában és védi a bőrt a fertőzésektől. A fejbőr is saját mikrobiommal rendelkezik – ha ennek az egyensúlya felborul, megjelennek a fent részletezett, kellemetlen tünetek. Íme a legfontosabb tippek ennek elkerülése érdekében.

Használj gyengéd hajápolási termékeket

A szulfátokat, alkoholokat vagy illatanyagokat tartalmazó termékek kerülése segíthet javítani a fejbőr egészségét. A szulfátok eltávolítják a haj természetes olajait és teljesen eltávolítják az elhalt hámsejteket is, ami a fejbőrt kiszárítja és hajlamossá teszi az irritációra

Mosd ritkábban

Természetes, hogy a zsíros haj elkerülése érdekében gyakrabban kell mosni a fürtöket. Ez azonban visszafelé sülhet el. A túl gyakori hajmosás eltávolítja a természetes olajokat. A fejbőröd így több olajat termelhet, hogy kompenzáljon, hidratált maradjon, ami zsírosnak tűnő hajat eredményez.

Szedj omega-3 étrendkiegészítőt

A halolaj-kiegészítő szedése elősegítheti a haj növekedését és megelőzheti a hajhullást.

Egy 2015-ös tanulmányban ritkuló hajú nők halolaj-kiegészítőt (amely más tápanyagokat is tartalmazott) vagy placebót szedtek. Azok, akik 90 napig szedték a halolajat, fokozott hajnövekedésről és erősségről számoltak be.

Használj fejbőrradírt

Akárcsak az arcbőrödre használt súrolószerrel, a fejbőrradírral is hámlasztod a fejeden lévő bőrt. A fejbőrradírok fizikai vagy kémiai hámlasztókat tartalmaznak, és segítenek eltávolítani a felesleges bőrsejteket, az olajat és a korpát, valamint kitágíthatják a bőr alatti ereket, ami potenciálisan fokozza a hajnövekedést. A jó minőségű fejbőrradírok tápláló hatóanyagokat is tartalmaznak, így elkerülheted azt, hogy a túlzott radírozás kiszárítsa a fejbőrt, és felborítsa annak természetes faggyú-egyensúlyát.

x Promóció
x Promóció
Lila - a szezon színe.

Lila – az idei őszi szezon divatszíne

Sport - sérülések nélkül.

Sport – sérülések nélkül