in , ,

Imádom!Imádom! AranyosAranyos WOWWOW

Elalvást könnyítő praktikák

Több oka lehet annak, ha hosszasan forgolódunk álmatlanul éjszakánként. Az alábbi gyakorlatok segíthetik esténként a feszültség kiengedését, és a könnyebb elalvást.

Ahhoz, hogy reggel frissen ébredjünk, nélkülözhetetlen a pihentető alvás. Ám a mindennapi rohanásban ezt nem is olyan könnyű összehozni. Hiszen ha végre ágyba kerülünk, máris elkezdenek kattogni a fejünkben a gondolatok, és a stressz miatt gyakran hosszú órákba telik, mire elalszunk. Íme néhány tipp a gyors álomba merülésért!

1. Meleg fürdő, hűvös szoba

A testünk hőmérséklete lecsökken, amikor elalszunk, és megemelkedik, ha felkelünk. Ha lefekvés előtt veszünk egy forró zuhanyt vagy fürdőt (nem túl hosszút), utána a testünk elkezd magától lehűlni, és ezzel olyan jelzéseket küld az agynak, hogy ideje aludni. Hasonlóképpen segít, ha 19-20 fokra hűtjük a szobát, amiben alszunk.

x Promóció

2. Ütemezzük az alvásunkat

A megfelelő pihenéshez elengedhetetlen, hogy mindig ugyanakkor feküdjünk le, és ugyanakkor ébredjünk fel. Az Apple Watch Alvás funkciója segít beütemezni az alvásunkat, és esténként időben figyelmeztet, hogy ideje ágyba bújni.

3. Teázzunk

A gyógynövényeket nem véletlenül alkalmazzál évszázadok óta feszültségoldásra, vagy alváskönnyítésre. A kamilla, levendula vagy a citromfű mind segítenek a stressz elengedésében, de választhatunk kifejezetten erre a célra összeállított teakeverékeket is,

4. Nem mindegy, mit és mikor eszünk

A szénhidrátban gazdag vacsora igazoltan megnehezíti az alvást, éjszakánként többször is felébredünk tőle. Ezért ha ilyesmit vacsoráznánk, tegyük meg azt lefekvés előtt minimum három órával. Az elalvást megkönnyítik a telítetlen zsírsavakban gazdag ételek, nassolhatunk belőlük, mielőtt nyugovóra térnénk.

5. Táplálékkiegészítők, amelyek segíthetnek

A magnézium és a B-komplex vitamin bizonyítottan jó hatással vannak az idegrendszerünkre. Az alvást megkönnyítheti a melatonin tabletta is, amely növeli az elalváshoz szükséges hormon mennyiségét.

Az alvásminőségünk megfigyelésével akár súlyos betegségeket is elkerülhetünk. Arról, hogy az alvásorvoslás hogyan kapcsolódhat például a fogorvosi területhez, és milyen módon segíti az alvásproblémák megoldását a megfelelő fogorvosi kezelés, Dr. Hermann Gábor fogorvos ad pár hasznos tanácsot!

x Promóció
x Promóció

Miről árulkodnak a körmeid?

Karantén nélkül is tovább élvezheted a digitális tanulás minden előnyét.