in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom!

Energiatakarékos otthon – így lesz az!

Energiatakarékos otthon.

Mindig fontos volt, ám mostanában egyre fontosabb, hogyan takarékoskodunk az energiával. És ennek nem csupán gazdasági oka van: a bolygónk jövője múlik rajta.

Ha minden egyes háztartásban valamivel jobban figyelnénk az energiatakarékosságra, már azzal hatalmasat léphetnénk előre az élhetőbb bolygó és a fenntartható jövő felé. Otthonaink okosítása például jó kiindulópont lehet, ha célunk a spórolás, a fogyasztásunk monitorozása, illetve csökkentése. Íme, milyen eszközökkel tud segíteni bennünket ebben az okos otthon technológiája. Az energiatakarékos otthon nem álom többé!

Okos termosztátfej

A Netatmo Radiator Valves egy vezeték nélküli könnyen kezelhető termosztátfej, melynek segítségével akár 37%-os energiamegtakarítást is elérhetünk. A vezeték nélküli vezérlésnek köszönhetően egy alkalmazás segítségével irányíthatjuk működését, akár távolról is szabályozhatjuk otthonunk aktuális hőmérsékletét. Az intelligens termosztátfejek azt is lehetővé teszik, hogy szobánként állítsuk be a hőmérsékletet, így gondosabban megtervezhetjük a fűtésünket.

x Promóció

Okos termosztát

A Netatmo Smart Thermostat azért igen praktikus, mert bárhonnan szabályozhatjuk vele otthonunk hőmérsékletét. Napközben, ha nem vagyunk otthon, lekapcsolhatjuk, majd hazaindulás előtt egy klikkeléssel újra tudjuk indítani az okostelefonos applikáció segítségével. A hőmérséklet és fűtési diagrammok segítségével megismerhetjük és kielemezhetjük saját energiafogyasztásunkat, ami még egy lépéssel közelebb visz az energiatakarékos otthon megvalósítása felé.

Okos konnektorok

Ezek az intelligens kiegészítők a termosztátokhoz hasonlóan csak akkor működnek, ha szükségük van rájuk, vagy ha mi épp úgy akarjuk. Kevesen tudják ugyanis, hogy a kikapcsolt, de áram alatt levő készülékek is használják az energiát – elég csak a tévéképernyők alján világító piros fényre gondolni. Az EVE Energy konnektorral például szabályozhatjuk otthoni készülékeink áramfelvételét, figyelhetjük felhasználásukat, és energiaköltségeink alakulását is. Egyszerűen, távolról vezérelhető egy könnyen érthető, felhasználóbarát kezelőfelületen.

Hasonló elven működik az Aqara Smart Plug is: naponta/havonta rögzíti a készülékek energiafogyasztását, segít figyelemmel kísérni és csökkenteni a havi energiaszámlákat. Applikáció segítségével vezérelhető és kísérhető figyelemmel.

x Promóció
x Promóció
Igy ápold: fókuszban a szőkített haj!

Így óvd télen, fókuszban a szőkített haj!

Interaktív okosjáték: Shifu Plugo