in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Extrém hőség esetén…

Extrém hőség esetén ezek a teendők.

A legtöbben örömmel fogadjuk a meleg időjárást, de ha túl sokáig túl meleg van, az egészségügyi kockázatokkal jár.

A napokban a nagy nyári meleg miatt ismét harmadfokú hőségriadó lépett érvénybe, várhatóan szombat éjfélig. A következő napokban az éjszakák is egyre melegebbek lesznek, napközben pedig sok helyen meghaladja a csúcshőmérséklet a 35 fokot, a legmelegebb tájakon 38-39 fok is lehet. Ez már extrém hőség. De miért jelent egészségügyi problémát a hőhullám?

A legfőbb kockázatok a következők: kiszáradás, túlmelegedés, ami súlyosbíthatja a tüneteket azoknál, akiknek már vannak szív- vagy légzési problémáik, hőkimerülés és hőguta. Íme a legfontosabb egészségvédő tippek hőhullám idejére.

x Promóció

Igyál vizet, mielőtt megszomjaznál

A legfontosabb dolog, amit extém hőség esetén a biztonság érdekében tehetünk, hogy elegendő vizet iszunk. Ne várd meg, amíg megszomjazol, mivel szomjúság nyáron már a kiszáradás jele. Ugyanakkor kerüld a koffeintartalmú és az alkoholos italokat, amelyek dehidratálnak.

TIPP: Maradj egészséges és hidratált a HidrateSpark 3 segítségével! Ez az intelligens vizes palack nyomon követi a vízfogyasztásodat, és világít, hogy emlékeztessen az ivásra az ingyenes Hidrate alkalmazáson keresztül, amely Bluetooth által működik. A puha markolatú testnek köszönhetően a HidrateSpark okos vizes palackot útközben is könnyen kézben tarthatod.

Hűtsd magad és a lakásodat

Ha nincs légkondi a lakásodban, napközben hagyd leengedve a rolót, redőnyt. Ha redőny sincs, csíptess vastag szövésű, sötét pokrócokat az ablakokra. Minél sűrűbb a szövése, annál jobban szigetel. Éjszaka a pokróc helyett akassz vizes lepedőt a nyitott ablakok elé.

A Vöröskereszt arra is biztat, hogy ha otthon nincs légkondicionáló, a nap legmelegebb időszakát töltsd nyilvános, légkondicionált helyen. Néhány javaslat: könyvtárak, mozik, bevásárlóközpontok, éttermek.

Otthon a csuklóra, a fejre és a nyakra helyezett hideg ruhák szintén segíthetnek a testhőmérséklet csökkentésében.

Ha kimész, csak óvatosan!

Viselj világos színű, laza szabású, természetes szálakból, például pamutból készült ruhákat. Maradj árnyékban. Ha ki kell menned a szabadba, kend be magad naptejjel, viselj kalapot.

Ismerd fel a veszély jeleit

Még ha minden szükséges lépést megteszel is, hogy megvédd magad a hőhullám idején, akkor is fontos ismerned a hőguta jeleit – és azt, hogy ki van leginkább veszélyeztetve. A Vöröskereszt szerint a hőguta tünetei közé tartozik a magas testhőmérséklet, a vörös bőr, a gyenge vagy gyors pulzus, az eszméletváltozás, a gyors vagy felületes légzés, a hányás, a görcsök vagy a zavartság. Különösen veszélyeztetettek a kisgyerekek és az idősek. Éremes rendszeresen figyelned a tested működését, különösen extrém hőség esetén, a WIWE egy olyan szívdiagnosztikai eszköz, amely kimutatja a hirtelen keringésösszeomláshoz vezető kamrafibrillációt, illetve segít diagnosztizálni a stroke kialakulásának veszélyét magában hordozó paroxismális pitvarfibrillációt.

x Promóció
x Promóció
Legjobb táskák.

A legjobb táskák rövid üzleti utakra

Arcszérumok a szép bőrért.

Arcszérumok a szép bőrért