in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Foltos bútorkárpit? Így tisztítsd ki

Foltos bútorkárpit - így tisztítsd!

Ha túl jól sikerült a karácsonyi parti, és ezt a bútoraid sínylették meg, ne csüggedj! Az alábbi praktikákkal újra tisztává varázsolhatod a kanapédat, foteledet, bármilyen anyagból is legyen a kárpitozása.

Mielőtt nekilátnál otthon a tisztításnak, keresd meg a bútordarab kezelési útmutatóját tartalmazó címkét, és olvasd le róla, hogy használhatsz-e a huzaton vizet vagy bármilyen tisztítószert. Van ugyanis néhány olyan anyag, amit nem érhet víz, ám ezek viszonylag ritkák.

Így tisztítsd ki az egyszerű szövethuzatot

Mielőtt nekilátnál a komolyabb munkának, szórd be az egész felületet szódabirkarbónával, és hagyd rajta legalább egy órát. A szódapor ugyanis magába szívja az összes kellemetlen szagot, így a huzat szagtalanítását ezzel le is tudod, ha a hatóidő elmúltával alaposan összeporszívózod a port, például egy praktikus és kézre álló, nagy szívóerővel rendelkező Anker S11 Reach vezeték nélküli porszívóval.
Ezután keverj össze egy evőkanálnyi mosogatószert ugyanennyi ecettel és egy csésze langyos vízzel, majd a mixet öntsd egy spriccelős flakonba. Tiszta, fehér rongyot használva dörgöld át alaposan a foltokat, végül pedig az egész felületet, majd hagyd megszáradni.

x Promóció

Így tisztítsd ki a mikroszálas huzatot

A mikroszálas bútorkárpit foltjai ellen a leghatékonyabb tisztítószer a sima gyógyszertári alkohol. Töltsd spriccelős flakonba, majd fújd a foltokra, és alaposan dörgöld át őket egy fehér vagy világos színű pamutronggyal. Mivel az alkohol oldhatja a festéket, előbb végezz próbát a kanapé hátoldalán, a gyengébb minőségű szövetekből ugyanis kioldhatja a festékanyagokat.

Így tisztítsd a bőr kanapékat, foteleket

Először is alaposan porszívózd át őket, mivel ezek gyűrődéseiben előszeretettel bújik meg a por és egyéb szennyeződés. Majd készítsd egy gyenge, ecetes tisztítóvizet, és alaposan kicsavart mikroszálas törlőronggyal töröld végig a felületét. Hagyd megszáradni, majd kezeld le a felületet bőrápoló spray-vel.

x Promóció
x Promóció
Hosszú, dús szempillák

Hosszú, dús szempillák – így csináld!

Okos otthon a nagyobb bajok ellen.

Az okos otthon segít elkerülni a váratlan baleseteket