in ,

Imádom!Imádom!

A hangulatos otthon kulcsa: a világítás

A hangulatos otthon kulcsa a világítás.

A lakás fényei nagyban befolyásolják az otthonunk összképét, hangulatát, főként a sötét hónapokban. Ha rossz a világítás, még a legkényelmesebb szoba is ridegnek, barátságtalannak fog hatni. Így teheted hangulatossá a lakásod!

A megfelelő világítás meghatározza az otthonunk alaphangulatát, amellett praktikus és hasznos is. Szerencsére ma már rengeteg megoldás, hatalmas kínálat áll a rendelkezésünkre fényforrások választásánál, érdemes hát rászánni az időt, és az alábbi szempontokat figyelembe véve szerelni fel lámpákkal a szobáinkat.

1. Különböző szerepek, különböző lámpák

A Minden szobában legyen három különböző típusú fényforrás: a központi, fő fény, ami a plafonról jön, majd a különböző funkciókat ellátó lámpák (olvasólámpa, vagy például konyhapult-világítás), végül pedig a hangulati elemek, fények (gyertyák, fényfüzérek, színes lámpák). A MiPow Playbulb Candle S okosgyertya kiváló hangulati eleme lehet bármilyen helyiségnek, hiszen színei a kívánt atmoszférához igazíthatók. A gyertya irányításához csak egy okostelefonra van szüksége és az ingyenes Playbulb X applikációra. A lakásból akárhonnan változtathatók színei. A gyertya kikapcsolása magától értetődő, csak rá kell fújni, mint egy valódi gyertyára és a fények kialszanak. A beépített akkumulátoroknak köszönhetően akár 8 óráig is éghet a gyertya egyetlen feltöltéssel.

x Promóció

2. A megfelelő árnyalat

Válasszuk ki okosan a fények színeit, erejét, hőmérsékletét – ezt a lámpaernyők színei, mintái is befolyásolják. A fehér fény kiváló látási viszonyokat biztosít, de nem túl barátságos. Lámpaernyőknél a melegebb bézs jól tompítja az égők harsányságát, ám közben nem befolyásolja különösebben a fény erejét. Érdemes okosizzókkal is kísérletezni: esetükben magunk választhatjuk meg és állíthatjuk be a kívánt fényminőséget. Aqara LED Bulb például egy olyan állítható fényerővel és színhőmérséklettel rendelkező izzó, amely a Hub-hoz való csatlakozás után kapcsolódik az intelligens vezérlőkhöz, és ezeken keresztül engedélyezhetjük a fel- vagy lekapcsolásának ütemezését, valamint más intelligens opciókat is.

3. Figyeljünk a sötét sarkakra

Figyeljük meg gondosan lakásunk helyiségeit: melyek azok a sarkak, zugok, ahová soha nem megyünk, ahová nem ülünk, akkor sem, ha lenne hova? Az ok valószínűleg a megfelelő világítás hiánya. Főleg a gyerekek tartanak különösen ezektől a „homályzónáktól”, ezért ha a gyerekszobában is van ilyen, oda mindenképp helyezzünk el valamilyen hangulati fényelemet, ha mást nem, egy jópofa éjszakai fényt. A MiPow Playbulb Zoocoro megvilágítja a gyermekek szobáját. Több millió színben képes világítani miközben a kedvenc dalokat is lejátssza. Az okos éjszakai fény iOS és Android támogatással is rendelkezik így telefonról vezérelhető.

x Promóció
x Promóció
Ajakápolás télen.

A téli ajakápolás legfontosabb lépései

Immunerősítő praktikák.

Immunerősítő praktikák télre