in ,

WOWWOW Imádom!Imádom! AranyosAranyos

Fontos számok, amik az egészségi állapotodról árulkodnak

Fontos számok az egészségről.

Ha figyelmesen monitorozzuk az egészségünket, jelentősen javíthatunk a közérzetünkön is. Fontos számok következnek!

Szerencsére egyre több szó esik az öngondoskodás fontosságáról, és egyre nagyobb „divat” egészségesebb életmódra váltani. Ahhoz, hogy minél tudatosabban éljük a mindennapjainkat, érdemes tisztában lenni azokkal a fontos egészségügyi mutatókkal, amelyeket otthon is mérni, követni tudunk. Ezek a számok a legárulkodóbbak.

Az alvás rendszeressége, mennyisége és minősége

Életünk egyharmadát alvással töltjük, a pihenés az egész szervezet számára nélkülözhetetlen. Érdemes hát komolyan venni, és törekedni arra, hogy minden éjjel elegendő mennyiségű és minőségű alváshoz jussunk. Monitorozásában nagy segítségünkre lehet az Apple Watch alvás funkciója, amely emlékeztetőivel abban is segít, hogy mindig azonos időben kerüljünk ágyba és így megfelelően ki tudjuk aludni magunkat.

x Promóció

A vérnyomás

A magas vérnyomást néma gyilkosnak nevezik, méghozzá azért, mert ha valakinek magas a vérnyomása, az artériák falára ható erő sokkal nagyobb, mint kellene. Ez a többletnyomás megterheli a szívet, és növeli a szívroham, a szívbetegség vagy a stroke kockázatát. A magas vérnyomásnak gyakran nincsenek nyilvánvaló tünetei, csak ha már túl késő, ezért érdemes rendszeres időközönként mérni a vérnyomásunkat.
A jó hír az, hogy számos lépést tehetünk a vérnyomás csökkentése érdekében, mielőtt gyógyszerszedésre kerülne a sor. A sófogyasztás korlátozása, kevesebb alkoholfogyasztás, a dohányzásról való leszokás és a több testmozgás mind hatékonynak bizonyultak ezen a téren.
A Withings Blood Pressure Monitor Core három funkciós okos vérnyomásmérő hasznos segítőnk lehet a vérnyomásunk és a szívműködésünk figyelésében. Egy gombnyomásra készít EKG-t, képes felismerni a szívbillentyű betegséget, és vérnyomást is mér. Az eredményeket okostelefonos applikációban naplózza, amelyek aztán könnyedén megoszthatók a kezelőorvossal.

Testzsír százalék

A testsúlyunk nem árul el mindent az egészségünkről, főképp azért, mert ez a szám önmagában nem veszi figyelembe, hogy milyen a testünkön levő zsír illetve izom aránya. Ha edzünk és izmot építünk, a mérleg által mutatott szám még emelkedhet is, mivel az izom kétszer annyit nyom, mint a zsír. Az Apple Health, Google Fit és Fitbit kompatibilis Anker C1 okosmérleg  például 12 egészségi mutatóval rendelkezik: súly, testzsírszázalék, BMI-index, csonttömeg, izomtömeg, testvíz – hogy csak néhányat említsünk azok közül, amit ez az okosmérleg ki tud számunkra mutatni.

x Promóció
x Promóció
Pasztell a sláger!

A pasztell 2022 slágere is

Tippek laptop vásárlás előtt.

Három dolog, amit érdemes megfontolni új laptop vásárlás előtt