in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Fotós tippek iPhone-hoz

Családi hosszú hétvége.

Az iPhone 14 és az iPhone 14 Plus, Pro és Pro Max kamerarendszere látszólag egyszerű, viszont a felszín alatt nagyon is összetett. Mutatjuk, hogyan hozhatod ki belőlük a legtöbbet.

Ezekkel az új modellekkel az Apple egy sor fejlesztést vezetett be, amik még könnyebbé és extrán felhasználóbaráttá teszik a fényképezést az iPhone 14-gyel. Mutatjuk, milyen trükköket érdemes bevetni.

Hangerőgombok

A Kamera legalapvetőbb feladata a fénykép készítése. Sokan ezt a képernyőn megjelenő gomb megérintésével teszik, ám sokszor ez megmozdíthatja a telefont, amitől elmosódhat a kép. Szerencsére van egy másik lehetőség, ami kényelmesebb lehet. A hangerőgombok a Kamera alkalmazáson belül lenyomva kioldóként is működnek. A hangerőgombok lenyomáskor alapértelmezés szerint fényképet készítenek. Ha egyiküket hosszan lenyomva tartjuk, akkor a videófelvétel indul el, amíg a gombot fel nem engedjük. Ha szeretnénk, a Beállítások alkalmazásban a hangerő fel gombot beállíthatjuk, hogy nyomva tartva sorozatfotókat készítsen, míg a hangerő le gomb nyomva tartva továbbra is videót rögzít.

x Promóció

Speciális vezérlők

A képernyő teteje közelében különböző vezérlőelemek találhatók, a felvételi környezettől függően. Ha például sötét van, megjelenik az Éjszakai üzemmód jelzője. A speciális vezérlők között találjuk a vakut (automatikus, ki, be), az Éjszakai módot (csak sötétben jelenik meg), a Fotóstílusokat (öt stílus közül választhatunk), a képarányt (4:3, 1:1, 16:9), az időzítőt és természetesen a szűrőket.

A zoom vezérlése

A Kamera alkalmazásban gyorsan válthatunk az ultraszéles és a nagylátószögű kamera között. Ezen túlmenően választhatunk a 0,5X és 1X zoom vagy az akár 5X digitális zoom között. Gyakran látjuk, hogy a felhasználók a kijelzőt húzogatva zoomolnak, de ez nem túl kényelmes és nem is túl pontos – nehéz eltalálni a megfelelő mozdulatot a megfelelő zoomoláshoz. Ehelyett próbáljunk meg balra vagy jobbra tekerni, miután előhívtuk a zoomkereket, amellyel pontosan beállíthatjuk, hogy mennyire szeretnéd közel hozni a fotózandó témát.

x Promóció
x Promóció

Egy szenzor mind felett

Divatos őszi csizmák.

Divatos őszi csizmák