in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Gazdálkodj okosan az időddel is!

Gazdálkodj okosan az időddel!

Mivel a munkavégzés módja – és a munkavégzés helye – folyamatosan változik, egyre nagyobb szükségünk van arra, hogy elsajátítsuk a jó időmenedzsment képességét.

Egy jól szervezett nap segíthet csökkenteni a stressz-szintet és növelheti az eredményességet, hatékonyságot – akár az otthoni, akár a munkahelyi teendőkről legyen szó. Amikor gondosan megtervezzük és végrehajtjuk a feladatokat, magabiztosabbnak érezzük magukat a munkánkban. Gazdálkodj okosan az időddel is!

A munka és a magánélet egyensúlya is javul, ez pedig azért fontos, mert a munka és magánélet egyensúlyával rendelkező alkalmazottak 10%-kal nagyobb valószínűséggel maradnak a munkahelyükön. Íme a legfontosabb időmenedzselési tippek!

x Promóció

Prioritások felállítása és ütemezés

Nem minden feladat egyforma. Amikor megszervezzük a napjainkat, sokan a nagyobb projektek mögé soroljuk a kisebb elintéznivalókat, amelyekre aztán nem kerül sor, felszaporodnak, és nyomasztanak bennünket. Az első lépés mindig a tennivalók rangsorolása legyen. Egy kétszintű rendszernek elég jól kell működnie. Ha eldöntötted, melyek a legfontosabb feladatok, gazdálodj az időddel, építsd köréjük a napirendedet. Legyenek azok a fő támpontok, ami közé szúrj be kisebb, egyszerűbb, de hasonlóan fontos tennivalókat.

Tanulj meg nemet mondani

Mindannyiunknak szükségünk van arra, hogy határokat szabjunk a munka és a magánélet egészséges egyensúlyának fenntartásához. És bár csábító minden munkatársadnak igent mondani, különösen, ha új vagy egy munkahelyen, de ez egyszerűen nem praktikus. Ha rangsoroltad és ésszerű mennyiségű időt osztottál be a feladatokra, bátran megmondhatod másoknak, hogy nincs már több időd a munkára.

Gondolkozz reálisan

Az emberek a határidők nyomása alatt felesleges stressznek tehetik ki magukat. A rugalmasabbak, tapasztaltabbak tudják, hogy bármikor felmerülhetnek problémák, és a dolgok a vártnál tovább tarthatnak. Nagyon fontos, hogy a tervezésnél ezeknek a váratlan akadályoknak az esélyét is szem előtt tartsd, és csak reális határidőkre mondj igent.

Csökkentsd az időpazarló tevékenységeket

A rosszul szervezett megbeszélések például a legrosszabb időpazarló tevékenységek közé tartoznak. A Doodle online időbeosztási szolgáltatás tanulmánya szerint ezek évente több mint 339 milliárd dollárjába kerülnek az amerikai vállalkozásoknak. Ha megbeszélést tartasz, győződjön meg róla, hogy van rá előzetes napirend, a megbeszélésnek van konkrét és szükséges célja, és ezeket szem előtt tartva igyekezz minél rövidebbre zárni őket.

TIPP: Semmi ne érjen felkészületlenül!
Bárhová mész is, mindig legyen nálad a legfontosabb munkaeszközöd, hogy ha várni kell valajol, hasznosan tudd eltölteni az időt, vagy sos dolgok merülnek fel, te azonnal be tudj kapcsolódni az intézésükbe – akár a gyereked fociedzése alatt is. A 13 hüvelykes MacBook Pro szuperképességeit az új generációs M2 chip adja. Az eredmény az Apple legkönnyebben hordozható profi szintű laptopja akár 20 órás üzemidővel. Így nem számít, merre jársz, mindent beleadhatsz a munkába.

x Promóció
x Promóció
Podcast a dugók ellen.

Kiborít a dugó? Hallgass közben podcastot!

Építsd be a mozgást az életedbe!

Így építsd be a mozgást a napirendedbe, ha túl elfoglalt vagy!