in ,

WOWWOW Imádom!Imádom! AranyosAranyos

Gin alapú koktélok borongós estékre

Gin alapú koktélreceptek

A borókakivonattal ízesített rövidital, a gin, sokkal kevésbé népszerű itthon, mint a vodka, pedig fenséges koktélok készíthetők belőle.

Ha különleges ízélményre vágyunk, és az esti sorozatnézést vagy baráti kártyapartit szeretnénk feldobni némi frissítővel, a gin igazán jó választás lehet ahhoz, hogy magunkat vagy vendégeinket elbűvöljük pár egyszerű koktéllal. Íme a legegyszerűbbek és a legütősebbek.

Gin és Martini: Dirty martini. Rázva, nem keverve…

Lehet, hogy James Bond itala a vodka martini, rázva, nem keverve, ám a kifinomult ízlésű és roppant éles eszű Lorelei Gilmore a gin martinire szavaz – némi olívadzsúzzal megspékelve. És mennyire jó választás! A klasszikus dry martini eredetileg a gin és a vermut keverések, 8 az 1-hez arányban a gin javára, a dirty martinihez viszont hozzájön az olívadzsúz és az olívabogyó. Itt a 4 az 1-hez arányt érdemes követni a profik szerint, és adjunk hozzá egy evőkanálnyit a konzervolívabogyó (természetesen jó minőségű) alaplevéből. A koktélt pedig keverjük, ne rázzuk!

x Promóció

Negroni

A koktél állítólag az 1920-as években született és a firenzei Negroni gróf találmánya. Egyszerre édeskés és fanyar, komplex ízhatást eredményező ital, amely garantáltan meghozza az ember életkedvét és energiáját. Három összetevőből készül, egyforma arányban. Két evőkanál gin, két evőkanál édes vermut és ugyanennyi keserűlikőr (lehetőleg Campari) kell hozzá. A keverékhez adjunk egy maroknyi jeget, hagyjuk ázni 30 másodpercig, majd szűrjük pohárba.

French 75

Ez a kifinomult francia koktélrecept kiváló lehet ünnepi alkalmakra, vagy ha valamivel emelni szeretnénk egy este vagy esemény hangulatát. A nevét onnan kapta, hogy annyira ütős, mint egy francia 75 milliméteres lőfegyver. Pezsgő, gin, citromlé és cukor- vagy juharszirup keveréke, amit csavart citromhéjjal szokás díszíteni, és pezsgőspohárban tálalni.

Az adagolás: fél deci gin, egy bő kávéskanál frissen facsart citromlé, egy mokkáskanál cukor- vagy juharszirup és egy, másfél deci pezsgő. Koktéshakerben rázzuk össze némi zúzott jéggel, majd szűrjük pezsgőspohárba, és töltsünk rá még egy pici pezsgőt, Díszítsük citromhéjjal.

Ha egy kis nyarat varázsolnál az otthonodba arra is van tippünk, korábbi koktél ajánlónkból bátran csemegézhetsz!

x Promóció
x Promóció

Hullámos frizura pillanatok alatt

Gondoskodj kedvenceid biztonságáról!