in ,

WOWWOW Imádom!Imádom! AranyosAranyos

Gondoltad volna, hogy az okostelefonod árthat a bőrödnek?

Gondoltad volna, hogy az okostelefonod árthat a bőrödnek?

Ha nem vagy elég gondos, az okostelefonod tönkreteheti az arcbőröd. Mutatjuk, mit tehetsz ellene.

Az állandó telefonon lógás számos veszélye aligha ismeretlen bárki előtt. De tudtad, hogy a telefonod a bőröd állapotára is hatással lehet? Méghozzá több okból kifolyólag is.

A veszélyek

Egy mostanában készült tanulmány szerint a képernyőd által árasztott veszélyes kék fény ugyanolyan káros lehet a bőrödre, mint a nap UV-sugarai. Hasonlóan, a hő is, amit az arcodon érzel, miközben telefonon beszélsz valakivel, szintén károsíthatja az arcbőrödet.

x Promóció

A mobiltelefonok emelett köztudottan súlyosbítják a pattanásos panaszokat is – és ezt a képernyőn található számtalan baktériumnak köszönhetjük.

A sugárzásnak és a kék fénynek való kitettség, valamint a hosszú ideig tartó telefonálás – arcra szorított készülékkel – hiperpigmentációhoz vagyis sötét foltokhoz is vezethet.

A bőrgyógyászok úgy vélik továbbá, hogy az állandó hunyorgás a telefonképernyőjére szintén idő előtti ráncokat okozhat a homlokon és szarkalábakat a szem külső sarkaiban.

A megoldások

Hogyan kerülheted el, hogy mindez veled is megtörténjen?

A legkézenfekvőbb megoldás természetesen az okostelefon-használat csökkentése. A második lényeges lépés egy vezeték nélküli fülhallgató beszerzése, amivel úgy tudsz telefonálni, hogy a képernyő nem érintkezik az arcoddal. A harmadik generációs Apple AirPods például személyre szabott térbeli hangzással és hosszabb aksiidővel bír. Izzadság- és vízálló, és egyszerűen mesés élmény használni.

Emellett muszáj bevezetned a rutinodba a napi telefontisztítást. Ne csak a bőröd ápold, most és tizstítsd rendszeresen, hanem a képernyődet is. Az Apple törlőkendőjével, ezzel puha, nem karcoló anyagból készült textíliával biztonságosan és hatékonyan tisztíthatsz bármilyen Apple kijelzőt, köztük a nanotexturált üvegűeket is. Ezzel megakadályozhatod, hogy a szennyeződések a telefonról az ujjaidra, majd az ujjbegyeidről az arcodra kerüljenek.

x Promóció
x Promóció
Szépségtipp, amire esküsznek a sztárok.

Szépségtipp, amire esküsznek a sztárok

Jó kézfogás.

Ilyen a jó kézfogás, mutatjuk!