in ,

Imádom!Imádom!

Gondoskodj kedvenceid biztonságáról!

Még a legmegbízhatóbb, legjobban nevelt állatoknál is előfordulhatnak olyan váratlan helyzetek, amelyek őket veszélybe, minket pedig az idegösszeomlás határára sodorhatnak. Érdemes ezekre is időben felkészülni.

Sajnos az állatok olykor a legelképzelhetetlenebb módon reagálhatnak bizonyos helyzetekre, hiszen még mindig működnek azok az ősi ösztöneik, amik menekülésre vagy csavargásra késztetik őket. Épp ezért érdemes jó előre meghozni bizonyos óvintézkedéseket, amelyek segítségével nagy eséllyel kerülhetünk el tragikus kimenetelű baleseteket a jövőben. Íme, a legjobb okoseszközök, amikkel a távolból is óvhatjuk kis állataidat.

A nyomkövetők

Kezdő kutyásoknak, fiatal kutyusoknál és kinti-benti tartásban élő kedvenceknél erősen ajánlott a nyakörvre fűzhető vagy akasztható nyomkövető, hogy mindig tudjuk, épp hol tartózkodik az állat. Az okostelefonunkon valós időben figyelhetjük, épp merre járnak, és vannak közöttük olyanok, amelyek virtuális kerítésként is funkcionálnak. TRACTIVE GPS alapú kisállatkövető nyakörvek például riasztást küldenek a készülékünkre, ha az állat az általunk megszabott területen kívülre kóricált, emellett nyomon követi a kutya vagy macska aktivitását. Ez által mérni tudjuk, hogy eleget mozog-e kedvencünk. A Chipolo One vagy az AirTag nyomkövetőket medálként akaszthatjuk az állatok nyakörvére vagy hámjára.

x Promóció

Otthoni kamerarendszer

Ha nehéz szívvel hagyod otthon kiskutyádat, az okos kamerarendszer megkönnyítheti számodra a kapcsolattartást. A Netatmo Smart Alarm System kamerái sötétben is látnak, és még azt is lehetővé teszik, hogy a beépített mikrofonokon keresztül „hazaszólj” szőrös gyerekeidnek, vagy figyelmeztesd őket, ha épp a kanapé díszpárnáit tervezik miszlikbe szaggatni.

Nyitásérzékelők

A kutyák és macskák, sőt, még a nyuszik is igen ravaszak tudnak lenni, ha érdekük úgy kívánja, és villámgyorsan megtanulják kinyitni a csukott vagy behajtott ajtókat, ablakokat. Épp ezért érdemes őket felszerelni nyitásérzékelőkkel, amelyek riasztanak, ha kinyílik vagy bezáródik egy ajtó, ablak. Az Apple Home kompatibilis EVE Door and Window rendszere pont ezt a szolgáltatást nyújtja – ami akkor is hasznos, ha otthon vagyunk, hiszen nem tudjuk egyszerre az összes nyilászárón rajta tartani a szemünket.

x Promóció
x Promóció
Gin alapú koktélreceptek

Gin alapú koktélok borongós estékre

Olvasmányajánló az őszre – hírességektől