in ,

Imádom!Imádom! AranyosAranyos WOWWOW

Gyógyító zenehallgatás

Gyógyító zenehallgatás.

A mentális és a fizikai állapotunkra egyaránt pozitív hatással lehet a zenehallgatás – ezt sugallják a legutóbbi kutatások.

A zenehallgatás szórakoztató, ugyanakkor és egyes kutatások szerint még egészségesebbé is tehet. A zene az öröm és az elégedettség forrása lehet, de számos más pszichológiai előnye is van: ellazíthatja az elmét, energiával töltheti fel a testet, és még a fájdalom csillapításában is segíthet.

Segít a koncentrációban

Kutatások szerint a háttérzene, azaz az olyan zene, amelyet akkor játszanak, amikor a hallgatója elsősorban más tevékenységre koncentrál, javíthatja a felnőttek kognitív feladatokban nyújtott teljesítményét. Egy tanulmány megállapította, hogy az energikus, pörgős hangulatú zene lejátszása javította az információ feldolgozásának a sebességét, míg a lágyabb, lassabb tempójú zene a memória működését javította.

x Promóció

Segít a stressz feldolgozásában

Régóta feltételezik, hogy a zene segíthet a stressz csökkentésében vagy kezelésében – nem véletlenül lett ennyire népszerű a meditatív zene trendje, amelyet az elme megnyugtatására és a relaxációra hoztak létre. Ez a hatás ma már kutatásokkal is alátámasztott. A zenehallgatás hatékony módja lehet a stresszel való megbirkózásnak.

Egy átfogó kísérlet eredménye szerint a zenehallgatás pozitív hatással volt az emberi stresszreakcióra, különösen a vegetatív idegrendszerre. Azok, akik zenét hallgattak, hajlamosak voltak gyorsabban felépülni egy-egy stresszhatás után.

Segít a fájdalom csökkentésében

Kutatások kimutatták, hogy a zene nagyon hasznos lehet a fájdalom kezelésében. Egy fibromialgiás betegek körében végzett vizsgálat szerint azoknál, akik naponta csak egy órát hallgattak zenét, jelentősen csökkent a fájdalom a kontrollcsoporthoz képest. A négyhetes vizsgálati időszak végén azok a résztvevők, akik minden nap zenét hallgattak, a fájdalomérzet és a depresszió jelentős csökkenését tapasztalták. Ezek az eredmények arra utalnak, hogy a zeneterápia fontos eszköz lehet a krónikus fájdalom kezelésében.

+TIPP: Élvezd a zenét kifogástalan minőségben!
A Naim Audio Mu-So 2 prémium vezeték nélküli hangszórórendszer gondos tervezésének köszönhetően mesés hangzást szavatol. A 450 wattos teljesítmény hat egyedi tervezésű hangszórón keresztül jut a külvilágba. Játssz át részletgazdag zenét vezeték nélkül, AirPlay és UPnP (Universal Plug and Play) kapcsolattal, vagy böngéssz az internetes rádiók és a népszerű online zeneszolgáltatók több millió számot tartalmazó kínálatából.

x Promóció
x Promóció
Okoseszközök a biztonságért.

Okoseszközök a biztonságért

Magyar superfoodok.

Magyar superfoodok