in ,

Imádom!Imádom! AranyosAranyos WOWWOW

Hajhullás elleni otthoni praktikák

Hajhullás elleni othoni praktikák.

Ha aggaszt a hajkoronád gyérülése, próbáld ki az alábbi tippeket.

Sok ember rémálma a hajhullás, amivel életünk során akár többször is szembesülhetünk. Elöljáróban muszáj kiemelnünk, hogy a hirtelen jövő, nagymértékű hajhullás hátterében többnyire valamilyen egészségügyi probléma áll (autoimmun-betegség, a hormonháztartás zavara, különböző gyulladásokkal járó betegségek – hogy csak néhány példát említsünk), ezért ilyen esetben az otthoni kísérletezés helyett azonnal keressük fel a háziorvosunkat.

Ha azonban „csupán” azt vettük észre, hogy a szokásosnál kissé több hajszálat veszítünk naponta, érdemes kipróbálni az alábbi praktikákat.

x Promóció

Stresszoldás jógával és meditációval

„Kihullik a hajam ettől a helyzettől!” Hányszor halljuk és hallatjuk mi is ezt a felkiáltást – nem véletlenül. A hajhulláshoz és – amint nemrégiben bizonyosságot nyert – az őszüléshez is nagymértékben hozzájárul a mindennapos stressz, ezért a ma emberének szinte kötelessége megtanulni kezelni azt. A jóga nem csak stresszoldó hatása miatt nagyszerű, hanem a keringés, anyagcsere fokozása miatt is jótékony hatással lehet a fejbőrünkre. Gyakorold a különböző inverz pózokat, mint a lefele néző kutya vagy a fejenállás, hogy még inkább stimuláld a fejbőr vérkeringését.

TIPP: Az Apple Watch Series 8 Mindfulness alkalmazása egy továbbfejlesztett Breathe élményt, valamint egy új foglalkozás típust, a Reflectet is tartalmaz. A Reflect egy mindössze egyperces, bárhol és bármikor elvégezhető elmélyülési lehetőséget kínál. Minden Reflect munkamenet egy egyedi gondolattal fogadja a felhasználót, amely pozitív lelkiállapotra hívja fel a figyelmét. Például a felhasználó láthat olyasmit, hogy „Gondolj egy dologra, amiért hálás vagy, és gondold át, miért értékeled annyira”.

Csodaszerek a faliszekrényből

Bár ma már rengeteg hajhullás elleni hajszesz és pakolás kapható, igazán hatékonyak lehetnek a hajhagymák táplálásában és a hajszerkezet megerősítésében az egyszerű, otthoni dolgok is. A tömény rozmaring-főzet például serkenti a fejbőr vérellátását, a ricinusolaj és a panthenol-hab pedig hámosítanak, ezáltal fokozzák a haj növekedését. Szintén remek módszer, ha a kávézaccot összekevered némi olíva- vagy kókuszolajjal, és azzal alaposan bedörzsölöd a fejbőrödet. Ezzel leradírozod az elhalt hámsejteket, frissíted és táplálod is a hajtöveket.

x Promóció
x Promóció
iPhone 14.

Ragyogó szépség: fókuszban az iPhone 14

MacBook Air M2

MacBook Air 2 – mindent visz