in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Három meditációs gyakorlat teljesen kezdőknek

Meditáció, meditációs gyakorlat.

Sokan vélik úgy, hogy nekik nem menne a meditálás, holott ez jóval könnyebb, mint gondolnánk, és hibázni sem lehet benne. Három meditációs gyakorlat, ami bizonyosan menni fog.

A meditáció egyik legfontosabb célja, hogy ellazulj és feltöltődj tőle, és az erre való képesség mindenkiben ott lakozik. Érdemes hát legalább megpróbálni – íme három egyszerű módszer, amivel a kezdők is próbálkozhatnak.

Az 5, 4, 3, 2, 1 technika

Ülj le egy csendes helyre. Nézz körül és koncentrálj egymás után sorrendben az alábbiakra:

x Promóció

5 dolog, amit látsz: a kezed, az égbolt, egy növény a kollégád asztalán…

4 dolog, amit fizikailag érzel: A szék támláját a hátadon, a nadrágod szorítását, stb.

3 hang, amit hallasz: a szél fújása, a légkondi zúgása, a lélegzeted.

2 illat, amit szagolhatsz: frissen nyírt fű, kávé, szappan.

1 íz, amit érzel a szádban: mentolos cukor, rágógumi, kávé…

Ez a gyakorlat segít abban, hogy a jelen pillanatban a környezetedre irányítsd a figyelmedet, és ne arra koncentrálj, ami miatt szorongást érzel. Segíthet megszakítani az egészségtelen gondolkodási mintákat.

Sétáló meditáció

Válassz egy helyet, ami elég nagy ahhoz, hogy kényelmesen mozoghass. A térnek nem kell teljesen csendesnek lennie, de jó, ha viszonylag nyugodt.

Kezdj el sétálni. Tégy 10-20 lépést, a szokásos tempódnál lassabban haladva. Lépj megfontoltan, lassan, ritmikusan. Amikor a lépések végére érsz, fordulj meg, és ugyanezt az utat járd be visszafelé is, hasonló tempóban. Figyelj oda! Figyeld meg, milyen érzést kelt a lábad, amikor a levegőbe emeled, és amikor érintkezik a talajjal. Figyelj fel minden egyéb érzésre, amit séta közben érzel. Séta közben az elméd elkalandozhat. Használd a lépések és a légzésed hangjait és érzéseit arra, hogy újra összpontosítsd a figyelmet. Ha a távolban olyan zajok hallatszanak, amelyeket nem tudsz kizárni, egyszerűen vedd tudomásul a hangokat, majd tereld vissza a figyelmedet a lépteidre és a légzésedre. Ismételje ezt a tevékenységet minden nap legalább 10-15 percig.

Energetizáló meditáció

Keress egy kényelmes testhelyzetet. Hunyd le a szemed, és kezdj befelé figyelni. Figyeld a légzésedet. Lásd lelki szemeiddel, ahogy a lélegzet beáramlik a testedbe és kiáramlik a testedből. Ha a figyelmed elkalandozik, egyszerűen irányítsd vissza a légzésedre.

Belégzéskor a légzés energiát, vitalitást és életerőt hoz a testedbe, kilégzéskor pedig érezd, ahogy a tested elkezdi elengedni a stresszt, a negativitást vagy a fáradtságot.

Most kezdd el vizualizálni az összes pozitív energiát, amit a testedben felhalmoztál, és képzeld el, hogy ezek az energiák olyan fényesen ragyognak, mint a nap. Lásd ezt a ragyogó fényt a fejed tetején. Lélegezz be és lélegezz ki. A fejed tetejéről érezd, ahogy a pozitív energia melegsége elkezd lesugározni az arcodra és a nyakadra. Érezd a könnyedséget és a békességet az elmédben. Vezesd végig ezt a ragyogást az egész testeden.

x Promóció
x Promóció
CC krém, BB krém mi a különbség?

BB krém, CC krém, színezett hidratáló – mi a különbség köztük?

Legjobb futócipők.

A legjobb futócipők 2022-ben