in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Helytakarékos tárolás a fürdőben is

Helytakarékos tárolás.

A kis fürdőszobának sem kell zsúfoltnak lennie!

A kis lakások, helyisége esetében az okos szervezés és a helytakarékos tárolás kulcsfontosságúak. A kis lakások egyre népszerűbbek – anyagi okokból, és azért is, mert egyre több ember mozdul el a minimalizmus, a kevesebb több elvének irányába. Persze bármennyire is minimalista valaki, lesznek tárolásra szoruló tárgyai, ám legyen bármennyire kicsi is egy fürdőszoba, rengeteg helyet lehet még benne találni ott és úgy, ahogy eddig nem is gondoltad volna. Mutatunk néhány trükköt a helytakarékos tárolás témakörében, ezúttal a fürdőben!

Gondolkozzuk függőlegesen

Vedd számba a fürdőszobád azon részeit, amelyeken tárgyakat tartasz, de amelyek további magassággal rendelkeznek, és amelyek számára előnyös lehet plusz egy szint hozzáadása. Például a mosdókagyló alatti kosár remekül alkalmas a termékek tárolására, de a kosár fölött még mindig sok a belmagasság. Fontold meg, hogy olyan tárolóegységekbe fektess be, amelyek egymásra helyezhetők, és így kétszer annyi helyet teremtenek, mint amennyi korábban volt. Ez bármilyen területen működhet. De kialakíthatsz tárolórészlegeket az ajtó vagy az ablak fölött is. Főleg a régi, nem túl praktikusan kisebb lakásokra osztott nagypolgári házakban jellemző a kis fürdőszoba, ezeknek viszont nagy a belmagasságuk. Használd ki!

x Promóció

A kagyló alatti tér kincset ér

A mosdó alatti tér rendkívül jól hasznosítható ha tudod, hogyan láss neki! Ha van a mosdó alatt szekrényes hely:

– Adj hozzá a szekrényhez egy fém akasztó rudat, ami a nagyobb súlyt is elbírja – a legtöbb tisztítószer a fürdőszobának ebbe a részébe kerül. Egy feszítő rúd hozzáadásával spray palackokat vagy egy kis kosarat akaszthatsz fel a kisebb tárgyak számára, hogy a szekrény alján lévő hely tiszta maradjon, vagy szabad legyen más tárgyak számára.

– Használd ki a szekrényajtók belső oldalát. A szekrényajtókra akasztható rendszerezők nagyszerű módjai a tárolásnak. Igazán hasznos, ha a hajszárító vagy a hajsütővas szekrénybe rejtve, de könnyen hozzáférhető helyen lakik.

– Használj egymásba rakható, átlátszó műanyag dobozokat. Az átlátszó tárolók, különösen az átlátszó kihúzható fiókok vagy dobozok tökéletesek arra, hogy a kisebb tárgyakat, például az extra körömlakkokat, a gyógyszereket vagy a kis tisztító rongyokat könnyen megtalálható helyen tartsd.


Tartsd üresen a mosdó körüli részt és a kisszekrények tetejét

Ezek az elsők, amit a vendégeid észrevesznek! Ha túl sok tárgy van a pulton, az zsúfoltnak tűnhet, és így még kisebbnek látszik a fürdőszoba. Tartsd viszonylag üresen ezeket a felületeket, csak a legszükségesebb dolgokat, például a szappant vagy testápolót tedd ide. A többi tárgyat, például fogkefét, fogselymet, szájvizet vagy parfümöt a tükrös szekrénybe rejtheted. Ha nincs tükrös szekrény, szerelj fel egy tükör alatti polcot, ahol ezek a tárgyak elférnek.

x Promóció
x Promóció
Otthoni dolgozósarok praktikusan.

Otthoni dolgozósarok – praktikusan

4 lépés az egészséges életmód felé.

Egészséges életmód négy apró lépésben