in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Hitek és tévhitek a haj ápolásáról

Hitek és tévhitek a haj ápolásáról.

Sorra veszünk néhány városi legendát, és utánajárunk, mennyi igazságtartalmuk van valójában.

Az elterjedt közhiedelemmel ellentétben, a hajszálak nem képesek „megjavítani”, helyreállítani a sérüléseiket. Épp ezért a haj ápolása során különösen nagy figyelmet kell fordítanunk a megelőzésre és a védelemre. A festés, a gyakori hajvasalás, sőt, még a rendszeres hajszárítás is kárt tesz a tincseinkben, igyekezzünk hát elkerülni az egyéb, kikerülhető károsító tényezőket. De melyek azok? Azonnal soroljuk.

Hiedelem: mindegy, milyen hajkefét használunk

Hamis! Nem, egyáltalán nem mindegy! Keress olyan kefét, amelynek lekerekített, rugalmas műanyag tüskéi vannak. Ezek kíméletesek a hajhoz és a fejbőrhöz is. Az állati eredetű természetes sörtés kefék lesúrolják a hajad védőrétegének egyes részeit, gyengítik a szálakat és növelik a porozitást. Mivel a hajnak nincsenek idegvégződései, nehéz megmondani, hogy mikor bántod, ezért a kézháti tesztet javasoljuk: húzd végig a sörtét a kézfejeden, és ha karcos érzést kelt vagy piros nyomokat hagy, akkor túl durva.

x Promóció

Hiedelem: a szárazsampon kiváltja a haj mosását

Hamis! Bár végszükség esetén nagyszerű, nem helyettesíti a hajmosást. A szárazsampont nem szabad néhány napnál tovább használni, mivel felhalmozódik és lerakódik a fejbőrön, ezzel pedig irritációt válthat ki. Egyetlen szárazsampon sem távolítja el ténylegesen a szennyeződéseket vagy az olajokat, illetve nem tisztít megfelelően. Elsődleges funkciója inkább a haj textúrájának javítása, dúsítása.

Hiedelem: a scrunchie kevésbé árt a hajszálaknak, mint a sima hajgumi

Igaz! A fodros, anyaggal bevont hajgumik – amelyek újra divatba jöttek –, sokkal kíméletesebbek a hajszálakhoz, mint a sima társaik. A legjobb, ha selyemből készültek, ezek nem dörzsölik ki a hajszálakat. Emelett kerüljük a túl szoros copfokat vagy kontyokat, mivel ezek hajhulláshoz vezethetnek.

Hiedelem: a hajnak jót tesz, ha alaposan átkeféljük minden nap végén

Hamis! Néhányan még mindig hisznek a régi mendemondában, miszerint ha napi 100 mozdulattal, erőteljesen átfésüljük a hajunkat egy durva kefével, attól élettelibb, egészségesebb lesz a hajkoronánk, holott ennek pont az ellenkezője igaz. Ettől pont hogy nagyon hamar töredezettek lesznek a tincseink. Gyengéden fésüljük át a hajat egyszer reggel és még egyszer lefekvés előtt. Mindig a végektől kezdjük, és finoman haladjunk felfelé. Lassan haladjunk, és szánjunk rá időt. Soha ne csináljuk ezt agresszív, durva mozdulatokkal. Úgy bánjunk a hajjal, mintha egy drága szövetet kezelnénk.

x Promóció
x Promóció
Új ruhák, új ruhadarab vásárlás.

5 fontos kérdés, amit új ruhadarab vásárlásakor fel kell tenned

Pigmentfoltok eltüntetése.

Pigmentfoltok, viszlát! Így számolj le velük