in ,

Imádom!Imádom! AranyosAranyos WOWWOW

Hogyan válassz laptopot?

Milyen laptopot vegyek?

Ha feltetted már magadnak a kérdést, hogy milyen laptopot vegyek? Útmutatónk segít, hogyan válassz laptopot.

Ha elérkezett az idő, hogy új eszközzel dobd be magad a digitális világba, nem árt pár évre előre tervezni. Érdemes végig gondolnod azt is, várhatóan mire szeretnéd majd használni a készüléked. Levelezel, szöveget írsz vagy komolyabb grafikai feladatokat oldanál meg vele, esetleg videók vágásán is gondolkozol. Mennyire fontos neked a hordozhatóság, az akkuidő és az integrált rendszerhasználat.

Nagy teljesítmény és erős grafika

Egyes laptopokat kifejezetten a maximális teljesítmény elérésére terveztek. Ezeket jellemzően grafikai és videós feladatok ellátására használhatjuk. nagy teljesítményű processzorok, sok RAM és gyors SSD meghajtók rejtőznek a káváik alatt. Ha ezekre a feladatokra keresel eszközt, ezekre az erősebb, jellemzően nagyobb és valamivel nehezebb gépek között érdemes majd keresgélned.

x Promóció
Igazi erőgép: MacBook Pro 16″ M1 Max 10 magos CPU, 32 magos GPU, 1TB-os SSD

Sokat hordoznád?

Ha egyszerűbb feladatok ellátására keresel stabil és megbízható eszközt már a kisebb teljesítményű gépek között is keresgélhetsz. Ezek olykor méretben is kisebbek, karcsúbbak és jóval könnyebbek. A tervezésnél itt nem elsősorban a brutális teljesítmény elérése volt a fő szempont, hanem a kompaktabb kivitelezés a nagyobb hordozhatóság jegyében. Ha a mobilisabb megoldás felé hajlasz, ez a kategória lehet számodra a megfelelő választás. Irodai feladatokra, filmnézésre, webböngészésre kiválóak ezek a gépek is, ráadásul bármikor kényelmesen magaddal viheted őket. Igazi digitális nomáddá válhatsz bárhol, bármikor.

Mindennapi társ: MacBook Air M1 chip 8 magos CPU-val

Tárhely

Az internet őskorában fontos szempont volt a gépek kiválasztásánál, hogy azt mekkora tárhellyel szállítják. Ma, a felhőszolgáltatások korában ez már nem lehet különösebben döntő érv, hiszen gyakorlatilag mindent fel tudunk küldeni biztonsággal a digitális térbe, ahol gyakorlatilag korlátlan mennyiségű adatot tárolhatunk. Ma már legfőképpen csak az operációs rendszernek van szüksége némi tárhelyre, ami a tapasztalatok alapján egy 250 GB-os tárolóegységen nagyon kényelmesen elfér. Ha mégis nagyobb mennyiségű anyagot szeretnél offline formában magadnál tartani még mindig ott vannak a külső adathordozók, amelyekkel a végtelenségig bővítheted a tárkapacitásodat.

Akkumulátor élettartam

A laptopok egyik alapvető tulajdonsága, hogy bárhol használhatóak akkumulátorról, ezért a jó akkumulátor-élettartam elengedhetetlen. Természetesen a nagyobb teljesítményű számítógépek gyorsabban emésztik fel a cellákban tárolt energiát, a gyártók azonban igyekeznek optimalizálni mind hardveresen, mind szoftveresen a rendelkezésre állási időt is. Ma már a nagy teljesítményű, lítium-ion (Li-Ion) akkuk vannak használatban, amelyek számtalan előnnyel rendelkeznek a korábbi nikkel-metál-hibrid megoldásokkal szemben. Akkuidő kapcsán mindig érdemes megnézni a gyártói specifikációkat, illetve a szakújságok teszteredményeit. Nagyon sok hasznos infót szerezhetünk.

Akkor hogyan válassz laptopot?

A specifikációs oldalak sok részletet adnak a számítógépekről, de nem adnak betekintést a mindennapi használat során nyújtott teljesítményről. Olvass utána a vásárlói véleményeknek, hasznos információk tömkelegét tartalmazzák ezek az áruházi oldalak, ahol közvetlenül a felhasználóktól kaphatod meg a válaszokat a legfontosabb kérdésekre.

+1 szempont

A végére került, de nem utolsó szempont a környezettudatosság sem. A régi, elfáradt számítógéped rengeteg értékes, újrafelhasználható anyagot tartalmaz, amely szemétbe kerülve csak elveszne és még a környezetre is súlyos terhet róna. Keress tehát olyan terméket, forgalmazót, aki a használt eszközödet sem tekinti szemétnek. Az iCentre.hu készülékbeszámítási programja például ezen az elven alapul. Így amellett, hogy örülsz az új eszközödnek, abban is biztos lehetsz, hogy a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal teszed mindezt. A készülékbeszámítás részleteiről itt olvashatsz bővebben: https://www.icentre.hu/hasznalt-keszulek-beszamitas.

x Promóció
x Promóció
Íme a szezon divatszíne: az arany

Íme a szezon divatszíne: az arany

Érzékeny fejbőr - gondoskodj róla!

Az érzékeny fejbőr gondoskodást igényel – mutatjuk, hogyan csináld!