in ,

Imádom!Imádom! AranyosAranyos WOWWOW

Hosszú, dús szempillák – így csináld!

Hosszú, dús szempillák

Erősebb, dúsabb, látványosabb szempillákra vágysz? Az alábbi trükkökkel, tippekkel és persze megfelelő kitartással elérheted a természetesen szép és hosszú szempillákat.

A szempillák jellemzően 4-8 hetes ciklusban cserélődnek: ha valamilyen fizikai behatás miatt egy-egy pilla kihullik vagy kiszakad, nem nő azonnal másik a helyére. Ha azt tapasztalod, hogy pilláid gyérebbek, rövidebbek, mint korábban voltak, annak több oka is lehet. Ezek közül a leggyakoribbak a túl sok szempillaspirál használat, a nem megfelelő technikával történő sminklemosás, a különböző szemcseppek használata vagy a szem gyakori dörzsölése. Ezeken természetesen lehet változtatni, és érdemes is, ha nem szeretnél teljesen szempillák nélkül maradni.

Rossz szokások kiiktatva

Mindenképp iktass be heti egy-két olyan napot, amikor nem fested ki magad szempillaspirállal. Tudjuk, sokat egyenesen „meztelennek” érzik magukat spirál nélkül, de egy visszafogott szürke vagy barna szemkontúrral is hasonló hatást lehet elérni.

x Promóció

A sminklemosásnál nagyon figyelj arra, hogy ne dörzsöld túl erősen, és ne tépkedd a pilláidat. A legjobb, ha kétfázisú szemfestéklemosót használsz, és néhány másodpercig rányomod az átitatott vattakorongot a szemedre, hogy a lemosó kellőképpen fel tudja lazítani a festéket.

Ha gyakran dörzsölöd a szemeidet, attól a szempilláid letöredeznek, főleg, ha szempillaspirál is van rajtuk. Felejtsd el ezt a rossz szokást.

A szempillák táplálása kívülről

Vannak csodaszerek, amiktől gyorsabban és sűrűbben nőnek a szempillák és a meglévők is erősebbek, hidratáltabbak lesznek, ám ezek csak akkor működnek, ha kellő kitartással és rendszerességgel alkalmazzuk őket. Ilyenek például a kókuszolaj, a ricinusolaj, az olívaolaj és az E-vitamin olaj. Ezek azért is kiválóak, mert – a ricinusolajat kivéve – egyik sem bántja a szemet, ha véletlenül belekerülnek. Este, arcmosás után érdemes alkalmazni őket, bármelyiket, amelyik épp van otthon, méghozzá úgy, hogy egy alaposan kimosott szempillaspirál kefét belemártasz az olajba, majd párszor végighúzod azt a pilláidon, kifejezetten figyelve arra, hogy a tövükhöz is jusson a csodaszerből.

A szempillák táplálása belülről

Ahhoz, hogy a szempillák megerősödjenek, belső táplálás is szükséges. A biotin, azaz a B7-vitamin nélkülözhetetlen a szép körmökhöz, hajhoz, és persze a szempillákhoz. Hasonlóan jót tesz a növekedésüknek a rendszeresen szedett omega-3 kapszula is, amely EPA és DHA zsírsavakat is tartalmaz.

x Promóció
x Promóció
Szilveszteri házibuli.

A tökéletes szilveszteri házibuli 3 alapszabálya

Foltos bútorkárpit - így tisztítsd!

Foltos bútorkárpit? Így tisztítsd ki