in ,

Imádom!Imádom!

Hullámos frizura pillanatok alatt

A laza strandhullámok – már ami a frizurát illeti – évszaktól függetlenül nagyon divatosak. Több módszerrel elkészíthetők, a lényeg, hogy a végeredmény a lehető legtermészetesebb hatást keltse.

A beach waves frizurát számos sztáron megcsodálhattuk már, talán a look legkiemelkedőbb képviselője a szupermodell Giselle Bündchen, aki tökélyre fejlesztette a szélfútta, enyhén hullámos hajkoronát. Ezt a stílust viszont nem egyszerű leutánozni, mivel a lényege, hogy az ember lánya megtalálja a tökéletes hatámezsgyét a teljesen rendezetlen és a tökéletesen belőtt fazon között. Az alábbi módszerekkel viszont nagy eséllyel sikeresen varázsolhatunk magunknak irigylésre méltó strandhullámokat.

Hullámok hajgumi segítségével

Kissé nedves hajunkra fújjunk tengervizes hajformázót vagy formázókrémet, majd annak függvényében, mennyire dús a hajunk, a felső réteget válasszuk külön az alsótól, és alakítsunk ki néhány különálló részleget (minimum kettőt, maximum ötöt). Ezeket külön-külön sodorjuk, tekerjük kontyba úgy, hogy a tincsek végei ne legyenek betekerve. A kontyokat rögzítsük scrunchiekkal. Fontos! Az egyszerű hajgumi nem lesz jó, mivel az megtöri a hajat, illetve túl szoros lesz, és túlzottam loknis lesz a végeredmény. Hajszárítóval szárítsuk meg a kontyokat, majd bontsuk ki és fésüljük át őket.

x Promóció

Hajformázás alufólia vagy sütőpapír segítségével

Ez egy villámgyors és praktikus házi módszer, csupán egy hajszárító és némi alufólia vagy sütőpapír kell hozzá. A teljesen megszárított hajon működik igazán. A fenti pontban részletezettek szerint válasszuk szét a tincseket, és tekerjük fel őket nagyobb darabra tépett, majd összesodort fóliára vagy papírra. A rögtönzött “hajcsavarók” végeit kössük össze, majd hajszárítóval forrósítsuk fel a felcsavart tincseket. Várjuk meg, míg maguktól kihűlnek, bontsuk és fésüljük ki. Ha elrendeztük, kész is a kívánt hullámos frizura. A végén azért fixáljuk némi kifésülhető hajlakkal.

Hullámos frizura hajsütővel

Elsőre ez a módszer tűnhet a legegyszerűbbnek, ám ezzel lehet a leginkább melléfogni, mert a hajsütővas nagyon szabályos loknikat kreál. Figyeljünk arra, hogy ne tekerjük nagyon szorosan a vasra a tincseket, és minden tinccsel más-más irányba induljunk el. A művelet előtt vigyünk fel hővédő terméket, a végeredményt rögzítsük hajspray-vel.

+TIPP: Az egészséges fejbőrről szoló cikkünket is érdemes elolvasnod!

x Promóció
x Promóció

Így védd stílusosan az okostelefonodat

Gin alapú koktélreceptek

Gin alapú koktélok borongós estékre