in ,

Imádom!Imádom!

Így ápold a hajad strandolás közben és utána

Nyári hajápolás.

A strandon töltött nap kikapcsol, pihentet és energiával tölt fel. Ám a hajadat igencsak kemény próbatétel elé állítja. Gondoskodj hát róla megfelelően!

Akár a Balaton partján, akár egy termálfürdő medencéinél vagy a tenger mellett strandolsz, a tincseidet alaposan megviseli ez az amúgy élvezetes program. A természetes vizekből általában a felkavarodott iszap rakódik le az ember hajába, az úszómedencék vizéből a klór, a tenger pedig sóval hinti tele fürtjeinket. Bár az iszap és a só remek textúrát kölcsönöz a hajnak, nem szabad halogatni a hajmosást és az ápolást, mivel mind a só, mind pedig az iszap erősen szárítja és károsítja a hajszálakat. A klór emellett még a festett haj színét is megváltoztathatja. Íme a strandolás utáni hajápolás legfontosabb lépései!

1. Mosás előtt ápolás

Ne a samponnal kezdd: nedvesítsd be a tincseidet és vigyél fel rá egy gazdag pakolást vagy kend be vastagon kókuszolajjal. Ezzel megakadályozod, hogy a sampon további nedvességet vonjon el a hajtól.

x Promóció

2. Kímélő samponozás

Olyan sampont válassz, amely természetes összetevőkben és hatóanyagokban gazdag, szulfát- és illatanyagmentes, és mindennapos használatra is ajánlott. Azáltal, hogy kíméletes sampont használsz, a fejbőrödet is megvéded az esetleges irritációktól.

3. Nem kiöblítendő ápolás

Balzsam helyett vigyél fel olyan hidratáló terméket, amely nem igényel kiöblítést. Ezzel lezárod a hajszálak kutikuláit, így az benntartja a nedvességet a tincsekben. A hajvégekre felvihetsz még egy pár csepp hajvégápoló szárazolajat is.

4. Kerüld a hajszárítót és a tűző napfényt

Hagyd a fürtjeidet a levegőn megszáradni, kerülj minden felesleges hőhatást. Ha már félszáraz a hajad, nagyfogú fésűvel bontsd ki, nagyon óvatosan. Ha este mostál hajat, lefekvéshez fond be francia fonással, hogy elkerüld a gubancolódást.

x Promóció
x Promóció

A naplóírás pozitív hatásai a hangulatunkra

A minimálruhatár legfontosabb alapdarabjai