in ,

WOWWOW

Így készíthetünk dekoratív minikertet az otthonunkba

Pompás dísze lehet az otthonunknak, és a segítségével remekül újrahasznosíthatók régi edények, befőttesüvegek is.

Manapság egyre többen szeretnek kertészkedni, akár a lakás falai között, akár az erkélyen. Egyszerűen fenntartható és könnyen elkészíthető zöld dekorációja lehet bármelyik otthonnak egy minikert, amely – ha jól állítjuk össze – akár saját klímát is kialakíthat magának, így még locsolgatni is csak elvétve kell. Íme a legjobb variációk minikertre!

Minikert pozsgásokból

A pozsgások és kaktuszfélék remekül megférnek egymással, minimális törődést igényelnek csak, és rendkívül szépek. A minikert kellékei: bármilyen öblös tál (a méretet annak függvényében válasszuk, hogy mekkora minikertet szeretnénk) – bolhapiacokon nagyon különlegeseket lehet találni pár forintért; közepes méretű kavicsok; kaktuszföld; pozsgások és kaktuszok változatos színben és formában.

x Promóció

Elkészítés: A tál alját töltsük meg a kavicsokkal, ezek elnyelik a felesleges vizet, így nem szükséges, hogy a tál lyukas legyen. A kavicsokra tegyünk egy réteg földet, majd ültessük be egymás mellé a pozsgásokat, tetszés szerint elrendezve. További dekorációnak betűzhetünk melléjük hurkapálcára ragasztott papírpillangót, kagylót, vagy papírméhecskéket.

Minikert terráriumban

Ehhez felhasználhatunk bármilyen átlátszó üvegedényt, fedővel vagy anélkül. Ha födött a terrárium, kertünk kialakíthatja saját mikroklímáját, ezért csak minimális beavatkozásra lesz szüksége a részünkről egy idő után. Készíthetünk minikertet pozsgásokból vagy páfrányfélékből. Az előbbiek inkább a szárazságot, az utóbbiak a nedvességet, párát kedvelik jobban. Ha a páfrányféléket választjuk, ültethetünk közé mohát is, ami szintén szereti a vizet.

Hozzávalók: valamilyen üvegedény; közepes méretű kavicsok; aktív szénpor; föld; díszítésnek fenyőtobozok, kagylók, szép kövecskék.

Elkészítés: Az üvegedényt jól mossuk meg, legyen szép tiszta és áttetsző. Az aljára tegyük a kavicsokat, ezekre jöhet egy vékony réteg aktív szénpor (ez megakadályozza a kert elgombásodását). Félig töltsük meg az edényt földdel, majd ültessük bele a kiválasztott növényeket. A növények ne lógjanak ki az üvegedényből. A növényeket hézagosan ültessük, hogy legyen helyük szellőzni és növekedni. Díszítsük a kertet ízlésünk szerint.

Öntözzük meg a kertet, de ne túlságosan. Ne tegyük ki tűző napnak!

x Promóció
x Promóció

Pár perces reggeli szépségrutin, amitől azonnal felébred az arcod

Miről árulkodnak a körmeid?