in ,

Imádom!Imádom! WOWWOW

Így lehet tartós a sminked nyári melegben

Ismerjük be, nem könnyű üdének és csinosnak maradni a 35 fokban, az alábbi trükkökkel azonban sokat tehetünk sminkünk tartósságáért.

A nagy hőségben igyekszünk a lehető legkevesebb terméket felvinni az arcunkra, ám vannak olyan helyzetek – mint például egy rendi vagy egy fontos üzleti megbeszélés – ahová nem állíthatunk oda karikás szemekkel és sápadt orcákkal. Az alábbi néhány jó tanácsot szem előtt tartva azonban a kánikulában sem lesz gondunk sminkünk tartósságával!

1. A kevesebb több!

Felejtsük el a megszokott rutint, és a hőségben szorítkozzunk inkább csak a nagyon szembetűnő hibák korrigálására és a látványos eredményt ígérő sminktermékek használatára, mint például a szempillaspirál vagy egy dögös rúzs.

x Promóció

2. Biztos alapok

Kezdjük a sminket egy könnyű, vízbázisú hidratálókrémmel, majd erre vigyünk fel mattító, bőrtökéletesítő primert. Ez a termék hosszú távon is megelőzi a kifényesedést, védőréteget képez a bőr olajos rétege és a smink között, így az nem kenődik el annyira könnyedén. Alapozó helyett csak egy könnyű, highlighteres korrektorral javítsuk a bőrhibákat.

3. Használjunk vízálló termékeket!

Sokan ódzkodnak a vízálló sminktermékektől, attól tartva, hogy túl nehézkes az eltávolításuk, holott a modern micellás arclemosók könnyűszerrel elbánnak már velük. Ha ragaszkodunk a hangsúlyosabb szemsminkhez, szemhéjpúder helyett árnyaljuk a szemhéjunkat vízálló szemceruzával, és a szempillaspirálunk is legyen tartós változat. Biztos védőrétegként felvihetünk még egy vékony réteg átlátszó fixáló púdert a szemsmink fölé, és a szemünk alatti részre is, ahová esetleg „lepisloghatjuk” a szempillafestéket.

4. Dobjuk be a fixáló permetet a táskánkba

A sminkelés utolsó lépéseként fújjuk be az arcunkat sminkfixálóval. Vigyázat! Nyáron mindenképp matt verziót használjunk, a csillogást hagyjuk meg inkább a hidegebb időkre. A fixáló permetet napközben akár többször is újrafújhatjuk, ahányszor csak úgy érezzük, sminkünk közel állunk a „leolvadáshoz”.

5. A jolly joker: a mattító papír

Ha muszáj kilépnünk az utcára a légkondicionált irodából, és csordogálni kezd arcunkon az izzadtság, vessük be a mattító papírt, amely úgy itatja fel a nedvességet és a felesleges faggyút az arcunkról, hogy közben a sminkünk sértetlen marad. Óvatos mozdulatokkal simítsuk a problémás területekre (orrcimpákhoz, homlokunkhoz, szemünk alá), semmiképp ne dörgöljük vele a bőrt, csak hagyjuk, hogy akár az itatóspapír, magába szívja a nedvességet.

x Promóció
x Promóció

3 stresszoldó légzésgyakorlat, amit bárhol elvégezhetsz

Az öt legjobb jógacsatorna kezdőknek