in ,

WOWWOW Imádom!Imádom! AranyosAranyos

Így lesz kiegyensúlyozott a gyerek

Kiegyensúlyozott gyerek.

Három fontos jótanács a boldog gyerekkorhoz.

Ovisok, kisiskolások, serdülők – a gyermekek minden korban folyamatosan nőnek és fejlődnek. Megtanulják, hogyan éljenek és boldoguljanak az őket körülvevő izgalmas, kihívásokkal teli világban, és hogyan kapcsolódjanak a többi emberhez. Ahhoz azonban, hogy a gyerek kiegyensúlyozottan, egészségesen viszonyuljon önmagához és a környezetéhez, nagyon fontos a szülői példa és útmutatás. Íme a három legfontosabb szempont, amikről a szülőknek nem szabad elfeledkezniük a gyereknevelésben.

Legyünk következetesek

Fontos, hogy a szülők következetes elvárásokat alakítsanak ki, és ezeket az elvárásokat hatékonyan kommunikálják gyermekeik felé. Az egyik dolog, ami megszakítja a gyermekek fejlődését, az a stressz és a stresszel járó komplikációk. Ha egy gyermek stresszes élethelyzetben van, de következetes elvárásokat és útmutatásokat kap, akkor képes sikeresen megküzdeni az adott helyzettel.

x Promóció

A napi rutinban is fontos a következetesség. A szakértők azt javasolják, hogy még hétvégén is tartsuk viszonylag következetesen a rutint, az étkezési és lefekvési időket.

Legyünk mindig nyitottak feléjük

A következetes elvárások és rutin mellett a szülőknek következetes, pozitív példaképeknek is kell maradniuk. A szülőknek nyitottan kell viszonyulniuk gyermekeikhez, hogy azok nyugodtan kérdezhessenek, és bátran kérhessenek segítséget.

A szülőknek meg kell tanulniuk a gyermek értelmi szintjének megfelelően kommunikálni a saját érzelmeikről, hogy ezzel segítsék az utódokat is az érzelmek kifejezésében. Ha a gyermek elfojtja a negatív érzelmeket, mert ezt a mintát látja otthon, vagy nem tud feldolgozni bizonyos élményeket, hamar szorongóvá, sőt, akár viselkedészavarossá is válhat.

Teremtsünk tanulásra alkalmas környezetet

A gyermekek tanulásának nagy része az osztálytermen kívül történik, ezért fontos, hogy a szülők támogassák gyermekeik kognitív fejlődését. A szülők segíthetik gyermekeik iskolai előrehaladását azzal, hogy keretet, biztonságos helyet és időt teremtenek a házi feladatok elkészítéséhez és a tanuláshoz.

De nem csak az iskolai feladatokkal segíthetjük a gyerekek agyi érési folyamatait: játékvásárlásnál törekedjünk például arra, hogy okos, szórakoztató és bizonyos képességeket, készségeket fejlesztő opciókra essen a választásunk.

A Robobloq Qobo programozható csiga például egy olyan interaktív játék, amely ötvözi a kütyüzés a hagyományos játékok varázsát: bevonja a gyerekeket az akcióba, és rengeteg új készséget tanít nekik.

Kiegyensúlyozott gyerek.

Nagyobb gyerekeknek kiváló választás lehet a Go Cube Edge interaktív Rubik kocka, amivel nem csupán a hagyományos kocka kirakásában válhat a gyerek mesterré, de akár egy online közösséghez is csatlakozhat, ahol a lelkes játékosok egymást is motiválni tudják.

Legyen kiegyensúlyozott a gyerek.

A SHIFU játékai szintén remekül ötvözik a digitális technológiát a hagyományos készségfejlesztő játékokkal, legyen szó zenetanulásról, matekfeladványokról vagy a sakkról.

Kiemelt kép: Unsplash

x Promóció
x Promóció
Miért fontos az eredeti alkatrész?

Miért fontos az eredeti alkatrész?