in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom!

Így óvd télen, fókuszban a szőkített haj!

Igy ápold: fókuszban a szőkített haj!

A festett szőke tincsek télen-nyáron különleges törődést igényelnek, ám ha ezt megkapják, minden évszakban egyforma csodásan ragyognak majd. Így óvd a szőkített hajat!

Míg nyáron az Uv-sugárzás jelent nagyobb kihívást a szőkített haj számára, télen a hideg, száraz és különösen szmogos, koszos levegő terheli meg a fürtöket. A szőkítés már önmagában nagyon intenzív beavatkozást jelent a haj szerkezetébe, ezért fontos, hogy a mindennapos hajápolás során visszatápláljuk a hajszálakba azokat a fontos összetevőket, amelyek a világosítás során megfogyatkoztak. Az alábbi lépések segíthetnek a téli időszakban.

Váltsunk kiöblítendő mélyhidratálókra

Mivel télen általában nagyobb a levegő szennyezettsége (a korszerűtlen fűtési megoldások miatt), érdemes ilyenkor lecserélni a nem kiöblítendő ápolókat kimosandó, mélyhidratáló pakolásokra. Ezek a hajban maradó ápolók ugyanis magukhoz vonzzák a levegő koszszemcséit, és a tincsek hamarabb elnehezülnek, így többször kell hajat mosni. Balzsam helyett használjunk inkább gazdagabb koncentrációjú pakolásokat minden hajmosás után. Ezeket alaposan öblítsük ki!

x Promóció

Szőkített haj esetén kerüljük a szárító termékeket

Kerüljünk minden olyan sampont, ami SLS-t (Sodium Lauryl Sulfate) vagy SLES-t (Sodium Laureth Sulfate) tartalmaz. A szulfátok ahhoz kellenek, hogy a termék megfelelően felhabozzon, viszont köztudottan szárító, irritáló hatásuk van mind a fejbőrre, mind pedig a hajszálakra. A szőkített haj számára ezek különösen megterhelőek lehetnek. ne használjuk őket!

Óvjuk a színt!

Télen ugyanúgy módosulhat idővel a szín: a szőkített haj a levegőből különböző vegyi anyagokkal lép kölcsönhatásba, ami miatt a tincseink könnyen rezes színűbe vagy narancsos árnyalatúvá válthatnak. Ha a hidegszőke megtartása a cél, heti egy alkalommal használjunk hamvasító, úgynevezett „lila” vagy „purple” sampont és balzsamot. Az ezekben található lila pigmentek semlegesítik a hajszínünkből a narancsos árnyalatokat, emellett különösen szép fényt is adnak a fürtjeinknek.

x Promóció
x Promóció
Tudd biztonságban a gyerekeket!

Vigyázó szemek – biztonságban a gyerekek

Energiatakarékos otthon.

Energiatakarékos otthon – így lesz az!