in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Így távolítsuk el a vízfoltokat a fa bútorokról

Így távolítsuk el a vízfoltokat a fa bútorokról

A pohár által hagyott kerek folt az antik íróasztal vagy könyvespolc fafelületén nagyon zavaró lehet, ám az alábbi módszerekkel megpróbálhatjuk eltávolítani őket.

Kevés élvezetesebb dolog van, mint egy pohár frissítő víz. Ha azonban elfelejted, hogy alátétet használj, a páralecsapódás a pohár alján csúnya gyűrűt rajzolhat ki a fabútorokon. Szerencsére van néhány bevált módszer a vízfoltok eltávolítására a fáról.

Így távolítsuk el a vízfoltokat vasalóval

Ez a módszer a legjobb a friss vízfoltok esetében – ha gyorsan lépünk, a vasaló tökéletesen eltünteti a vízfoltot a fáról. Tölts meg egy vasalót desztillált vízzel, és állítsd alacsony hőfokozatra. Hajts félbe egy tiszta mikroszálas ruhát, és helyezd a vízfoltra. Óvatosan helyezd a vasalót a ruhára, és tartsd ott körülbelül 10 másodpercig, ügyelve arra, hogy a vasaló ne legyen túl forró. Húzd vissza a vasalót és a ruhát időnként, hogy ellenőrizd, felszáradt-e a folt.

x Promóció

Így távolítsuk el a vízfoltot majonézzel

Tán meglepő, de a majonéz más típusú foltra is jól működik fa felületeken. Nem csak a vízfoltot, de akár a bor vagy más ital-étel foltját is el tudod tüntetni a segítségével. Márts egy mikroszálas kendőt egy kis majonézbe, dörzsöld át a folton, majd a kendő tiszta felével töröld tisztára a felületet. Makacs foltok esetén hagyd a majonézt 10-15 percig hatni. Ha a folt eltűnt, alkalmazz fa felületre való természetes tisztítószert, és töröld még át vele a bútort.

Így távolítsd el a vízfoltot ecettel

Ha ecetes módszert alkalmazunk, teszteljünk egy apró, rejtett ponton, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a fafelület elviseli-e az ecet savasságát. Ehhez a módszerhez 5-10%-kos ecetet használjunk, és hígítsuk tiszta vízzel 1:1 arányban. Áztass egy mikroszálas ruhát az ecetes oldatba. Csavard ki, hogy nedves legyen, de ne csöpögjön. Helyezd a ruhát a foltra, és óvatosan nyomd le, ügyelve arra, hogy a rongy az egész foltot befedje. Hagyd a rongyot egy negyed órán át a folton. Ha a folt még mindig látható, szórj egy kis mennyiségű szódabikarbónát a vízpecsétre és önts néhány csepp ecetet a szódabikarbónára. (Ne ijedj meg, ha a keverék pezseg, ez normális). Egy nagyon puha sörtéjű kefével óvatosan súrold a foltot, amíg az el nem tűnik. Töröld le a helyét egy tiszta, nedves ruhával.
Egy tiszta mikroszálas kendőre csepegtess egy kis mennyiségű olívaolajat, és körkörös mozdulatokkal dörzsöld be a fát, hogy visszaadd a fa természetes fényét. Ez még a stressz ellen is hatékony.

x Promóció
x Promóció

Öt jel, hogy a kutya stresszes

A rendszeres csokoládé fogyasztás 4 nagy előnye.

A rendszeres csokoládé fogyasztás 4 nagy előnye