in

Így tisztítsd a sminkecseteidet

A sminkeszközök tisztítása különösen fontos, ám sokan hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla. Pedig ha rendszeresen és megfelelően mossuk őket, nem csak az élettartamukat hosszabbítjuk meg, de a bőrünkkel is jót teszünk.

A sminkeléshez használt ecseteinken ugyanúgy felgyülemlik a kosz, mint minden más használati tárgyon, emellett a bőrünkről is rákerül a sminkecsetekre a faggyú vagy a hidratáló krém maradványa, nem csupán a sminktermék. Mindez idővel a baktériumok elszaporodásához vezet, amelyeket utána felviszünk az arcunkra. A nem megfelelően tisztított sminkecset így hozzájárulhatnak a mitesszerek, gyulladt pattanások kialakulásához, és egyéb irritációkat is okozhatnak azáltal, hogy megbontják a bőrbarrier egyensúlyát. Íme a legfontosabb tudnivalók a sminkecsetek tisztításáról!

1. Milyen gyakran tisztítsuk a sminkecsetet?

A nedves állagú termékek (alapozó, rúzs, szemhéjtus, krémes highlighter vagy pirosító) mindennapos használatára szánt ecseteket, szivacsokat heti egy alkalommal kötelező megtisztítani. Amelyeket ritkábban használunk, azokat elegendő kéthetente vagy havonta mosni.

x Promóció

2. Mivel mossuk a sminkecsetet?

A legegyszerűbb megoldás a parfümériákban kapható sminkecsetmosó folyadék, ám nem muszáj ebbe invesztálni, házilag is megoldhatjuk a műveletet. A legjobb a bőrbarát szappan, tusfürdő vagy mosógatószer és langyos víz keveréke, ehhez azonban érdemes pár csepp olívaolajat is adni, főleg azoknál a sminkecseteknél, amelyek természetes szőrből készültek, hogy megelőzzük a kiszáradást, töredezést.

3. Hogyan mossuk a sminkecsetet?

Egy kisebb müzlis tálban készítsük el az elegyet, majd a sminkecsetek fejét jó alaposan dörgöljük bele. Ha ezzel megvagyunk, mossuk át őket a csapnál tiszta, langyos vízzel.

4. Hogyan szárítsuk a sminkecsetet?

Konyhai papírtörlővel itassuk le a víz nagyját, majd fejükkel lefele lógatva szárítsuk valami jól szellőző, de portól védett helyen.

+1 Tipp: Mikor kell lecserélnünk őket?

Ideje megválni a sminkecsetektől, ha már nagyon keszekuszák a szálai, töredezettek vagy erősen hullanak. A sminkszivacsokat, beautyblendereket három-négy havonta érdemes cserélni.

x Promóció
x Promóció

Három tevékenység, ami flow-ba hoz

A három legmenőbb rúzstrend kora őszre