in

WOWWOW

Így tisztítsd… az Apple Watch-ot

Apple watch

A mindennapi élet során kezünk fokozottan ki van téve a szennyeződéseknek, így a fertőtlenítés, különösen a járványos időszakok esetén elkerülhetetlen. Ehhez a csuklónkon viselt Apple Watch tisztítása is hozzá tartozik, ám egyáltalán nem mindegy, hogyan csinálod!

Rögtön az elején fontos kihangsúlyozni, hogy a szappanok, a tisztítószerek, súrolószerek használata és az ultrahangos tisztítás is kárt okozhat az eszközben. Ha azonban követed az alábbi lépéseket, biztos lehetsz benne, hogy az órád sértetlenül ússza majd meg a folyamatot.

Legelső lépésként ki kell kapcsolni a karórát. Természetesen le kell venni a töltőről is. A szíjak eltávolítása után az eszköz enyhén nedves kendővel áttörölhető, amennyiben azonban a szennyeződés mértéke indokolja, vízállóságának köszönhetően 10-15 másodperc alatt langyos folyóvízzel is leöblítheted.

x Promóció

Ezt követően puha törlőkendővel lehet megszárítani, ügyelve a hátlapján található kristályra is. A folyóvíz alatti öblítés abban az esetben is alkalmazható, ha a Digital Crown beragad vagy nem mozdul. Ebben az esetben a folyóvíz alatt érdemes forgatni, illetve megnyomni Digital Crown-t.

Tisztítás előtt vegyük le a szíjakat! Forrás: iMo

A kórokozók elleni hatékony védekezést segítendő az Apple kiadott egy ajánlást is a fertőtlenítő szerek használatával kapcsolatban. A gyártó azt javasolja, hogy 70 százalékos izopropil-alkoholos törlőkendővel vagy Clorox fertőtlenítő törlőkendővel finoman töröld át az Apple Watch és a sportszíj, illetve a fémszíj külső felületeit. Felhívják azonban a figyelmet, hogy szövet- és bőrszíjakon ezek az anyagok nem használhatók! Bőrszíjak esetén az enyhén megnedvesített kendővel való áttörlést javasolják.

Ugyanakkor fontos felhívni a figyelmet arra is, hogy számos külső fél gyárt kiegészítő szíjakat az Apple Watch órához. Sajnos előfordulhat, hogy ezek a szíjak nem illeszkednek megfelelően és zavarják az Apple Watch Csuklóérzékelés funkcióját, bőrérzékenységet vagy más egészségügyi problémát okozhatnak. A legrosszabb esetben pedig akár kárt is okoznak magában az Apple Watch órában. Ezért az Apple azt javasolja, kizárólag az Apple által jóváhagyott szíjakat használj, így az órád sokáig hűséges társad lesz a mindennapokban.

x Promóció
x Promóció

A minimálruhatár legfontosabb alapdarabjai

Trükkök, hogy mindig friss és energikus légy ébredés után!