in ,

WOWWOW AranyosAranyos Imádom!Imádom!

Ilyen a jó kézfogás, mutatjuk!

Jó kézfogás.

Hét eleme van, és van, akinek ösztönösen megy. Másnak viszont alaposan rá kell készülnie. Ilyen a jó kézfogás, szakértő segítségével mutatjuk!

A testbeszéd az olyan nem verbális jelek tudománya, mint a gesztusok, az arckifejezés és a tekintet, amelyek egy személy érzéseit és szándékait közvetítik – a szavakon túl. A testbeszédnek összesen 11 típusa létezik, amelyeket kommunikációra használunk. A szavakkal ellentétben a testbeszéd gyakran tudat alatt történik, és kommunikációnk igen nagy részét teszi ki. Épp ezért érdemes kissé beleásnunk magunkat, hogy kontroll alatt tarthassuk saját gesztusainkat, és könnyebben dekódolhassuk a másokéit.

Az árulkodó kézfogás

Egy ismeretlen emberről rengeteg dolgot elárul a kézfogása, ezt bizonyára mi is tapasztaltuk már. Igen ám, de vajon létezik-e „tökéletes” kézfogás, és ha igen, milyen lehet? A testbeszédszakértő szerint az a jó kézfogás, ami a két fél közötti egyenlőséget tükrözi: csak egy ilyen kézfogás ágyazhat meg a bizalomnak és a gyümölcsöző együttműködésnek.

x Promóció

Egy egyenlő kézfogásnak ez a 7 eleme van:

  • jó szemkontaktus
  • meleg, őszinte mosoly
  • kinyújtott kar, enyhén behajlított könyökkel
  • lefelé mutató ujjak a másik kezéhez közeledve
  • egyenletes szorítás a kézfogás során (ez a legfontosabb)
  • enyhe előrehajlás a másik személy felé
  • lassú elengedés 1-2 másodperc után

Ez a kézfogás kölcsönös tiszteletet, bizalmat, nyitottságot és erőt jelez az interakció során mindkét fél számára.

Hogyan valósítsd meg?

Mielőtt kezet rázol, gondold át a kontextust. Az értékesítő pozícióban dolgozók például már korán megtanulták, hogy a semmiből érkező, hívatlan vagy meglepetésszerű kézfogás árt az üzletnek – a vevő nyilvánvalóan nem fogadta őket szívesen, és úgy érezte, hogy kényszerítve van a kézfogásra.

Jó ökölszabály, hogy csak akkor fogj kezet, ha tudod, hogy a másik elvárja és szívélyesen viszonozza azt. Ellenkező esetben a fejbiccentés is jó megoldás. Ha egyáltalán nem tudod dekódolni a másik erre vonatkozó testbeszédét, várd meg, amíg ő kezdeményez. Karjaid ne zárd össze vagy ne tedd a hátad mögé – te tanúsíts csak bátran nyitottságot.

Egy másik fontos szempont, hogy az idősebb emberek gyengébbek lehetnek, velük légy óvatosabb – ne szorítsd túl a kezeiket. Ha magasabb státuszú emberrel fogsz kezet, hagyd, hogy ő határozza meg a kézfogás hosszát és erejét, ehhez igazítsd a magadét is.

x Promóció
x Promóció
Gondoltad volna, hogy az okostelefonod árthat a bőrödnek?

Gondoltad volna, hogy az okostelefonod árthat a bőrödnek?

Megfázás elleni teák.

Megfázás elleni teák, és azok, amiket jobb elkerülni