in ,

Imádom!Imádom! AranyosAranyos WOWWOW

Immunerősítő praktikák télre

Immunerősítő praktikák.

Ránk köszöntött a hosszú sötét esték, a kellemetlen hideg és az állandó nátha időszaka. Fordítsunk nagyobb figyelmet magunkra, hogy könnyebben és egészségesen vészeljük át a telet. Néhány immunerősítő ötlet, hogy egészségben teljen el a hideg évszak.

A téli hónapokkal járó gyakori megfázás most különösen aggasztó, hiszen minden tünetnél azonnal a legrosszabbra, a mindenhonnan fenyegető koronavírusra gondolunk. Vértezzük hát fel a szervezetünket, amennyire csak lehet a megfázások ellen, ehhez azonban az kell, hogy jobban odafigyeljünk magunkra.

Emeljünk a dózison

Bármennyire kiegyensúlyozott a táplálkozásunk, télen szinte lehetetlenség csupán táplálékkal bevinni a kellő mennyiségű C-vitamint. Emeljünk hát a dózison, szedjük magasabb koncentrációban, ám nem egyszerre. A legjobb, ha naponta 3-4x beveszünk egy 500 mg-mos rágótablettát – a szakértők szerint így tud a legjobban hasznosulni.

x Promóció

Ragaszkodjunk a rutinhoz

A megfelelő minőségű és mennyiségű alvás kiemelten fontos az immunrendszer egészséges működésének szempontjából. Ahogyan a jól felépített rendszer is. Igyekezzünk minden este ugyanabban az időben ágyba bújni és elaludni – ez az időpont legyen jóval éjfél előtt. Szervezetünk belső biológiai óra alapján működik, amiben nagyon fontos szerepe van az éjszakai, alvás közbeni méregtelenítő és regeneráló folyamatoknak. Ha nem alszunk eleget, ezek nem tudnak lezajlani. Ha nem bízol bízol magadban, használd ki az okoskütyük segítségét. Az Apple Watch Alvás funkciója nem csak az alvásod minőségét és hosszát figyeli, de esténként figyelmeztet is, amikor ajánlott már ágyba bújni.

Együnk okosan!

Kerüljük a megterhelő, nehéz ételeket, fókuszáljunk inkább a minőségre, ne a mennyiségre. Ha a szervezet energiájából túl sokat elvesz az emésztés, sokkal kevesebb erőnk marad a belső öngyógyító folyamatokra és a kórokozókkal szembeni védekezésre. Kerüljük a túl zsíros ételeket, és tartsunk húsmentes napokat.

x Promóció
x Promóció
A hangulatos otthon kulcsa a világítás.

A hangulatos otthon kulcsa: a világítás

Karácsonyi ajándékötlet.

4 karácsonyi ajándék ötlet kütyümániásoknak