in

Imádom!Imádom!

Karbantartási tippek, hogy a Mac-ed sokáig bírja

Mondunk 5 karbantartási tippet, amitől biztosan tovább bírja majd a Mac-ed a strapát!

1. ÁRAMTALANÍTS! A külső tisztítás előtt a gép kikapcsolását követően húzz ki minden tápkábelt, és győződj meg arról, hogy az eszköz nincs hálózati feszültség alatt, majd távolítsd el a csatlakoztatott eszközöket. Fontos, hogy tisztítás előtt minden esetben győződj meg arról, hogy a készülék megfelelően lett-e áramtalanítva.

2. A JÓ TÖRLŐKENDŐ puha és szöszmentes. Ezt enyhén nedvesítsd be, de ne legyen túl vizes, és ügyelj rá, hogy semmilyen nyílásba ne kerüljön folyadék.

x Promóció

3. VEGYSZERT NE! A burkolatot károsíthatja az oldószer, a dörzsölés, a hidrogén-peroxid és a különböző aeroszolok is, így ezek használatát kerüld.

4. A KÉPERNYŐ TISZTÍTÁSÁRA csak kifejezetten erre a célra szolgáló terméket alkalmazz, mint például a WOOSH! vagy AM kijelzőtisztítóit. Nagyon fontos, hogy a tisztítószert soha ne közvetlenül a kijelzőre permetezed, mert nagyon könnyen befolyhat a kijelző belsejébe, ez pedig károsodást okoz. Ehelyett a törlőkendőre juttass belőle, majd ezzel töröld át alaposan az eszközt.

5. A gép belsejét tekintve érdemes tudni, hogy időnként szükségesség válhat a HŐPASZTA cseréje is.

A belső karbantartás fontos eleme a hőpaszta ellenőrzése.

De mi az a hőpaszta?

A hőpaszta nélkülözhetetlen a processzor által keltett hő elvezetéséhez, így a keletkezett hő a hűtőborda és a ventillátor segítségével távozni tud a gépből. A paszta hővezető képessége idővel csökken, ezért két-három évente érdemes szervizbe vinni a Mac-et akkor is, ha nem tapasztalsz semmilyen hibát.

Csak hivatalos szerviz segítségét kérd, ahol eredeti alkatrészeket és anyagokat használnak, valamint garantálják, hogy a szakemberek rendszeres továbbképzéseken vesznek részt, így a legmodernebb technikával dolgoznak a gépeden.
Bár Budapesten négy ponton is leadhatod a készüléket, a szervizfutár szolgáltatásnak köszönhetően kényelmesen, akár otthonról is beküldheted, a javítást követően pedig vissza is juttatják hozzád.

x Promóció
x Promóció
Okosóra űzheti el a rémálmokat

Okosóra űzheti el a rémálmokat?

Egy hely, ahol szakértő segítséget kaphatsz