in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Kültéri sport? Erre figyelj!

Kültéri sport - erre figyelj!

A nyári hőség és a páratartalom extra terhelést jelent a szervezetedre sportolás közben. Némi tervezéssel és óvintézkedésekkel azonban a forró nyári napokon is biztonságosan tudsz majd a szabadban edzeni.

Kültéri sport előtt hagyd, hogy a tested hozzászokjon a meleghez

Fittségi szinttől függetlenül mindenkinek szüksége van időre, hogy hozzászokjon a hőséghez. Ehhez kezdj rövidebb edzésekkel, és 10-14 nap alatt fokozatosan növeld az időtartamot és az intenzitást. Amíg nem akklimatizálódsz, tartózkodj az intenzív vagy hosszú edzésektől a hőségben.

Kültéri sport - erre figyelj!

Ne hagyd ki az edzés előtti hidratálást

A folyadékpótlás az év minden szakában kulcsfontosságú, de melegben még fontosabb. Ha lehetséges, edzés előtt két-három órával igyál több vizet. A víz mindig hatékony edzés előtti ital, de elektrolitokat tartalmazó, izotóniás italokat is kortyolgathatsz, hogy fokozd a folyadékpótlást.

x Promóció

Szerezd be a nélkülözhetetlen kellékeket

Ha beszerzed a megfelelő erősségű fényvédőt (SPF 50+), és beruházol néhány alapvető ruhadarabba, nemcsak a bőrödet fogod óvni, de a hőségben is kényelmesen érezheted magad. A nap elleni védelem még akkor is fontos, ha nem töltesz hosszú napokat a strandon vagy a medencében. A kalap okos választás, hogy segítsen megvédeni az arcot. Naptej vásárlásánál keress olyan izzadásálló készítményt, amely edzés közben is a helyén marad, és nem csorog le a szemedbe.

Ami a ruházatot illeti, a nedvességelvezető műszálas anyagok a legjobbak. Kerüld a pamutpólók viselését. A pamutszövetek jobban felszívják az izzadságot, így a ruhák nedvesek lesznek, tapadni fognak.

Figyeld a szervezeted jelzéseit

Ha melegben sportolsz, hatalmas szolgálatot tehet egy pulzusszámláló okosóra. Az Apple Watch Series 7 az eddigi legstrapabíróbb Apple Watch, a repedéseknek még jobban ellenálló óraüveggel. Fejlett funkcióival megmérheted a véroxigénszintedet, bármikor készíthetsz EKG-t, a Vészhelyzet – SOS funkcióval pedig mindig biztonságban érezheted magad.

Csak óvatosan!

Figyelem! Ha az alábbi tünetek közül bármelyik fellép, azonnal hagyd abba, amit csinálsz, és kérj segítséget!

A hőguta jelei:

Hányinger vagy hányás

Magas testhőmérséklet

Forró, vörös, túl száraz vagy túl nedves bőr

Gyors, erős pulzus

Erős szédülés, ájulásközeli állapot

x Promóció
x Promóció
Pakolási tippek a nyaraláshoz.

Pakolási tippek nyaraláshoz

Ajándékötletek.

Ajándékötletek szinte mindenkinek