in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Legjobb strandok világszerte

Legjobb strandok világszerte.

Ezek a Tripadvisor Travelers’ Choice Awards 2023 díjazott strandjai, partszakaszai. Ha vakációzni készülsz, számolj velük!

Az eredmények az elmúlt 12 hónap során több millió utazó által beküldött, több tízmillió értékelés alapján születtek. A válaszadók az amerikai kontinensen, Afrikában, Európában, Ázsiában és a Csendes-óceán déli részein szavaztak. A top tízes listán szereplő strandok valóban minden igényt kielégítenek és mindenkinek nyújtanak valamit, úgy a kalandokat keresőknek, mint a napimádóknak.

Az egzotikus szigetekre tervezett nyaralások idén is viszik a prímet, a top tízes lista csaknem háromnegyede távoli helyszíneken található. A győztes strandok listája pedig a Hawaii és a Karib-tenger népszerű strandjaitól a brazíliai Fernando de Noronha és az indiai Havelock-sziget eldugottabb partvidékéig terjed.

x Promóció

Globális győztesek

A tavalyi évhez képest hat helyet javítva, az idén első helyen a Baia do Sancho végzett. A strand a brazil Fernando de Noronha szigetén fekszik, dél-amerikai kontinens északkeleti partjaitól alig több mint 200 mérföldre. A terület híres csipkézett partvonaláról és változatos ökoszisztémáiról.

A turistaközpontoktól távol eső és szó szerint csak létrával megközelíthető Baia de Sancho nemcsak a tökéletes türkizkék vizéről és fehér homokos strandjáról híres, hanem az egzotikus vadvilágáról is. Azok az utazók, akik bemerészkednek a meleg, tiszta vízbe gyakran találkozhatnak tengeri teknősökkel, rájákkal, delfinekkel és akár kisebb cápákkal is. Az erdővel borított sziklákkal szegélyezett vad, érintetlen part az itt lakó barátságos rákokról is méltán ismert.

A 2023-as világlistára új és izgalmas belépő az izlandi Vikben található Reynisfjara strand, amely fekete homokjával és a part fölé magasodó impozáns sziklaalakzatokkal lopta be magát az utazók szívébe. A Reynisfjara igen népszerű a madarak szerelmeseinek köreiben is, hiszen számos különleges madárfajnak ad otthont, leghíresebbek talán a puffinok. Az akár 40 méteres hullámok és a fagyos víz miatt azonban ezt a strandot inkább csak a partról érdemes megcsodálni.

Legjobb strandok világszerte.

A világ 10 legjobb strandja 2023-ban

1. Baia do Sancho – Fernando de Noronha, Brazília

2. Eagle Beach- Aruba, Karib-térség

3. Cable Beach – Broome, Ausztrália

4. Reynisfjara Beach – Vik, Izland

5. Grace Bay Beach – Turks- és Caicos-szigetek, Karib-térség

6. Praia da Falésia- Olhos de Agua, Portugália

7. Radhanagar Beach – Havelock-sziget, India

8. Spiaggia dei Conigli – Szicília, Olaszország

9. Varadero Beach – Kuba, Karib-térség

10. Ka’anapali Beach – Maui, Hawaii

Fotó: Wikipedia

x Promóció
x Promóció
Mit tehetünk a jetlag ellen?

Mit tehetünk a jetlag ellen?

Feng shui.

Így tisztítsd meg a lakásod a negatív energiáktól a feng shui szerint