in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Marie Kondo módszere – szabadulj meg a kacatoktól! Ezektől mindenképp

Marie Kondo módszere - szabadulj meg a kacatoktól! Ezektől mindenképp!

A túl sok felesleges tárgy túl sok energiát vesz el tőlünk. Érdemes hát megszabadulni azoktól, amiknek már semmi hasznát nem látjuk.

Pakolunk ide, pakolunk oda, annyira megszoktuk már a sok kacatot, hogy sokszor fel sem merül bennünk, hogy feltegyük a kérdést: „Kell ez nekünk?” Pedig fogadni mernénk, hogy bárki, aki rászánna most öt percet a közvetlen otthoni környezete vizsgálatára, találna legalább egy olyan tárgyat, amit nyugodt szívvel ki lehet dobni. Íme, melyek a leggyakrabban felhalmozódó, legszükségtelenebb holmik.

Magazinok, reklámújságok, szórólapok

Ha már elolvastuk őket, azért, ha még nem, pedig hónapok óta kerülgetjük, akkor pedig azért lenne érdemes ezeket összegyűjteni, és levinni a szelektív hulladékgyűjtőbe.

x Promóció
Marie Kondo módszere - szabadulj meg a kacatoktól!

Dísztárgyak, amik már nem jelentenek örömet

Marie Kondo hozta be a köztudatba azt a kérdést, hogy „ad-e örömet?” Az ajándékba kapott dísztárgyak, külföldről, nyaralásokról begyűjtött szuvenírek esetében sokat segíthet nekünk ez a kérdés. Ha inkább csak bosszant, hogy törölgetni kell róla a port, vigyük el egy adományboltba őket.

Szakadt, kifakult lakástextil

Ezeket hajlamosak vagyunk tartogatni, a „majd jó lesz valamire” elv mentén. Pedig jellemzően nem lesznek jók soha, semmire. A megkopott törölközőket, elrongyolódott ágyneműket vigyük inkább el egy ruhagyűjtő konténerbe.

Marie Kondo módszere - szabadulj meg a kacatoktól!

Fedő nélküli műanyagdobozok

Nem, hiába is reménykedünk, azok a fedők soha nem fognak előkerülni, oda költöztek, ahová a befőttesüveg fedők, és a fél pár zoknik is szoktak. És ha már itt tartunk…

A pár nélküli zoknik

Hacsak nem tartozunk azok közé a bohókás művészlelkek közé, akik szándékosan össze nem illő zoknikat viselnek, dobáljuk ki a páratlan zoknikat, a pár nélküli kesztyűket, a fél pár fülbevalókat, minden olyat, ami önmagában nem hasznosítható, hordható.

Marie Kondo módszere - szabadulj meg a kacatoktól! Ezektől mindenképp!

További hasznos tippeket >>itt találsz!

x Promóció
x Promóció
A nyári bőrápolás alapszabályai.

Nyári bőrápolás – alapszabályok

Sokoldalú fűszernövények termesztése. Okoskert.

Sokoldalú fűszernövények