in ,

WOWWOW Imádom!Imádom! AranyosAranyos

Megfázás elleni teák, és azok, amiket jobb elkerülni

Megfázás elleni teák.

Nem minden tea jó megfázás ellen – van, ami többet árthat, mint használ.

Már gyerekkorunkban megtanultuk, hogy megfázás, vírusos légúti fertőzések esetén sokat kell inni. A legjobb ital pedig egy finom, meleg mézes-citromos tea. Jó íze van, és belülről felmelegít. De kevesen tudják, hogy bizonyos teafajták akár súlyosbíthatják is a megfázást. Melyek ezek? Itt elmondjuk, ahogyan azt is, melyek fognak egészen biztosan enyhíteni a kellemetlen tüneteken.

Elvileg a meleg tea mindig jó ötlet, ha megfázol. Ám nem mindegy, hogy melyik. Van, aki rosszul bírja a fekete, fehér, vagy zöld teának, azaz magának a teanövénynek a túlzásba vitt fogyasztását. A növény – számos hasznos tulajdonsága mellett – csersavakban és koffeinben is gazdag, amikre bizonyos szervezetek rosszul reagálhatnak. Épp ezért a klasszikus, hagyományos tea fogyasztását inkább kerüljük betegség alatt.

x Promóció

A második csoportot a gyógyteák alkotják, amelyek közül szintén van kerülendő. Egyes gyógynövények nem alkalmasak influenzaszerű fertőzés tüneteinek a kezelésére. A borsmenta és a kamillatea gyakori fogyasztás mellett kiszárítja, irritálja a nyálkahártyát, így ezeket érdemes kerülni. A népszerű csodanövényként számon tartott gyömbérrel szintén érdemes mértékletesen bánni, mivel túlzott mennyiségben fogyasztva vérhígító hatású.

Milyen tea legyen hát kéznél, ha köhögés és megfázás gyötör? A szakértők két gyógynövény mellett teszik le a voksot: a zsálya gyulladásos elváltozásokra, például torokfájásra, a kakukkfű pedig köhögésre bizonyult a legjobbnak.

Ha pedig a komfortérzet javítása és a folyadékpótlás a cél, főzzünk le egy nagy kancsó gyümölcsteát, olyat, aminek a hibiszkuszvirág adja az alapját. Ezeknek a teáknak nincs különösebb gyógyhatásuk a tünetekre, de jól esik a fogyasztásuk, és egészen biztosan nem fogják súlyosbítani a betegséget.

TIPP: Megfáztál? Vagy valami komolyabb fertőzés áll a háttérben? Mindig legyen kéznél egy gyors, érintésmentes lázmérő, hogy időben tudj orvosi segítséget kérni, ha sokáig fennáll a lázas állapot. Az iHealth Thermometer egy olyan érintésmentes hőmérő, amely akár 1 másodperc alatt is képes pontos mérést végezni.

x Promóció
x Promóció
Jó kézfogás.

Ilyen a jó kézfogás, mutatjuk!

Trükkök, hogy a parfüm illata tovább tartson.

Így lehet igazán tartós a parfüm illata