in ,

Imádom!Imádom! AranyosAranyos WOWWOW

Melyik intervall edzés való neked?

Intervall edzés, ez való neked!

A váltott intenzitású vagyis az intervall edzés lényege – és előnye –, hogy viszonylag rövid időtartamú edzésekkel lehet szép eredményeket elérni, akár a fogyás, akár az alakformálás a cél.

A HIIT vagy intervall edzés egy hihetetlenül sokoldalú edzésforma, amely a kezdőktől a tapasztalt sportolókig mindenki számára praktikus. Ráadásul az edzőterembe járáshoz képest könnyen beilleszthető az időbeosztásodba, mivel akár otthonod kényelmében is végezheted. Ahhoz, hogy valóban eredményeket lássunk, javasoljuk, hogy hetente legalább négyszer iktasd be a napirendedbe. De vajon melyik fajta intervall edzés lesz számodra a leginkább testhezálló?

Ha még soha nem próbáltad

A Tabata a HIIT egyik legnépszerűbb formája. Az edzés 8 körből áll, amelyben egy gyakorlat 20 másodperces intenzív mozgásból és 10 másodperces pihenőből épül fel, amíg el nem éred a négy percet. Ezután a következő gyakorlatra lépsz.
Gyakorlatok a kezdéshez: guggolás, kitörés, magas térdemelés, fekvőtámasz, plank. A Youtube-on rengeteg edzésvideót találhatsz, az Apple Watch Edzés funkciójának Funkcionális erőnléti edzés menüpontja pedig nagy segítségedre lesz a monitorozásban, céljaid elérésében.

x Promóció

Ha a célod az izomtömeg növelése

Ha súlyokat adsz a HIIT-edzéshez, növelheted az izomerődet, a csontsűrűséget, és még a szívizmaidat is megdolgoztathatod. A súly lehet egyszerűen egy teli vizes palack is, ami a ház körül van.
Gyakorlatok kezdőknek: guggolás kézisúlyzóval, vállprés, oldal- és elülső emelés.

Ha a célod az állóképesség növelése

Ez esetben az inteval futást javasoljuk, melynek lényege, hogy különböző intenzitású és időtartamú futást tudsz váltogatni. A Nike Run Club app kiváló edzéstípusokkal szolgál erre a célra is, az Apple Watch Nike Series 7 GPS okosórával pedig mindez egyetlen gombnyomásra van tőled.

Ha kis lakásban laksz

Ha kicsi a lakásod és vékonyak a falak, ajánljuk figyelmedbe a HIIT-edzések egész testet átmozgató, ám az ugrálások nélküli verzióit. A Youtube a „HIIT no jump” keresőkifejezésre rengeteg opciót fog neked felkínálni. A teljes testre kiterjedő HIIT-edzés bárki számára nagyszerű, függetlenül attól, hogy milyen szintű a kondíciója. Az intervallumos edzésnek ez a formája hatékonyabb, mint egy hosszú kardióedzés, és ideális a fogyáshoz és az izmok tónusának növeléséhez.

x Promóció
x Promóció
Nude, a tavasz kedvenc árnyalata.

Nude – a tavasz legtrendibb árnyalata

Biztonságos és okos otthon.

Biztonságos okosotthon, hasznos okoseszközök