in ,

Imádom!Imádom! AranyosAranyos WOWWOW

Miért fontos a szoftverfrissítés?

Miért fontos a szoftverfrissítés?

A szoftverfrissítés megnövelheti a készülék élettartamát, illetve használhatóságát. De nem csak ezért fontos!

Fontos szempont, hogy az új szoftverfrissítés működjön a régebbi készülékeken is, így növekszik élettartam, ami környezetvédelmi szempontokból sem elhanyagolható! Az új szoftver nem csak extra funkciókat jelent, hanem ezernyi apró hiba javítását is. Ha egy gyártó azt ígéri, hogy a készüléke éveken át megkapja a szoftverfrissítéseket, bátran belevághatunk a vásárlásba. Ilyen esetben tudhatjuk, hosszú évekre egy megbízhatóan működő és biztonságos eszközbe fektettük a pénzünket. Az Apple termékek esetében elmondhatjuk, sem a hardver, sem a szoftver sem “avul el” 1-2 év alatt.

Szoftverfrissítés a hosszabb használatért

Amennyiben szeretnénk hosszú éveken át használni a készülékünket, már a vásárlás előtt tájékozódjunk, hogy a kiszemelt eszközhöz mennyi ideig számíthatunk majd frissítésekre. A vásárlás után pedig mihamarabb tanácsos megkeresni az operációs rendszeren belül az automatikus frissítések opciót, és bekapcsolnunk azt, így ezzel a továbbiakban nem lesz gondunk. A gép automatikusan, a munkánkat nem zavarva elvégzi a szükséges letöltéseket és kisebb frissítéseket.

x Promóció

A macOS frissítése Macen

Mielőtt azonban belefognánk a szoftverfrissítés futtatásába, érdemes biztonsági mentést készíteni a Macről. Ha ezzel megvagyunk, a következő lépéseket követve telepíthetjük a szoftverfrissítéseket, illetve a főverziós frissítéseket is. A képernyő sarkában látható Apple menüben ki kell választanunk a Rendszerbeállítások menüpontot, majd a Rendszerbeállítások ablakban a Szoftverfrissítés lehetőségre kell kattintani. Ha a Rendszerbeállítások között nem szerepel a Szoftverfrissítés lehetőség, az App Store Frissítések lapját kell felkeresni az alkalmazásfrissítések beszerzéséhez. Ebben az esetben kattintsunk a Frissítés most gombra, ekkor települ a jelenleg verzió legújabb változata, például a macOS Big Sur 11.5-ről a macOS Big Sur 11.6-ra frissít. A második Frissítés most gombbal már az új főverzió telepíthető, amely majd látjuk, a nevében is eltér az előzőtől. Ilyen például a macOS Monterey.

A telepítő lefuttatása után a gépünk nem csak számos új és hasznos szolgáltatással gazdagodik, hosszabb üzemidőt kínál, de számos apróbb hiba javítása is megtörténik. Nem mellékesen a szoftverfrissítés által a rosszindulatú betolakodóktól is védettek leszünk.

x Promóció
x Promóció
Nagy, tavaszi szépségápolás

Tavaszi szépségápolás – így válts rutint

Összetört a kijelző. iPhone kijelzőcsere

Összetört a kijelző? Ne aggódj! Van megoldás